Nevím, jak dál ve vztahu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #532190 2.1. 12:41

Ahoj, jsem totálně zoufalá a nevím, jak mám řešit situaci s partnerem. Jsme spolu 3 roky a poslední cca měsíc jsme skoro furt na nože, pořád se hádáme a nedokážeme nic vyřešit v klidu. Já se snažím, chci s ním probrat naší situaci, ale on se vždycky naštve a vezme si to příliš osobně, když mu řeknu, co mě trápí, tak to přehodí na mě, že dělám chyby já, zkrátka si nedokáže přiznat, že je chyba i v něm. Předtím jsme všechno v pohodě zvládli, ani jsme se v podstatě nehádali, ale teď vždycky vyjede kvůli každé kravině a za vše můžu já. Vyčítá mi různé věci, že neuklízím, že nejsem doma, že nevařím a že všechno dělá jen on (přitom to není vůbec žádná pravda, střídáme se, ale on to asi vůbec nevidí), když něco udělá on, tak mi to furt předhazuje, přitom já, když uklízím, tak se mu fakt nechlubím s každou vypranou pračkou, s každou vytřenou podlahou atd. Taky mě rozčiluje, že má na mě před kamarády poznámky, které jsou na mou osobu a péči o domácnost, vždycky mě to shazuje a nevím, proč to dělá, když to není pravda. Ještě studuji a snažím se mu posílat peníze na jídlo a jiné náklady, ale mám bohužel jen brigádu a nemám tolik peněz a stále slyším, že platí vše jen on. Netuším, co se s ním děje, ale přestávám ho poznávat. Neskutečně mě to mrzí, protože ho mám stále ráda, ale poslední dobou furt jen brečím a jsem z toho špatná. Přitom mi neustále říká, že mě miluje a chce se mnou být, je podle něj vše v pořádku, což rozhodně není. Jsem opravdu v rozpacích, je tu někdo, kdo si zažil krizi, která byla překonána? Jak dlouho to trvalo a co jste všechno pro znovunavrácení harmonie udělali?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na řešení jsou potřeba vždy dva. a to vy nejste. ty se trápíš a jemu je to jedno. přehlíží to, nevidí to, shazuje tě před kamarády.
    jak dlouho spolu bydlíte? a od začátku bylo dělení na to, že něco děláš ty a něco on, nebo je to až třeba poslední dobou?
    možná je mu proti chuti to, že platí. ale to věděl už předtím, než jste spolu do bydlení šli, ne? není možné, že mu kamarádi předhazují, že nemá peníze na nějaké koníčky/chlastačky s nimi a tak si to "kompenzuje" tímto způsobem?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 541 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist