Migrény

Otázku položila: Anonymní uživatelka #511444 5.1. 9:28

Ahoj holky,chci se zeptat,trpím často na migrény a obvodní lékař mi řekl,že s tím nic neudělá protože je 90% lidí co trpí na migrény a dokážou to přežít (asi změním doktora),posílá mi recept na aulin ale ten nezabírá,tak samo mi nezabírá paralen,ibalgin,valetol a brufen...Nemáte některá zkušenost s jinými léky co jsou silnější? Volně prodejné prosím...Děkuju předem za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na migrény jsou speciální léky, ale tam je potřeba specialista, aby je předepisoval.
    a taky vyšetření.
    ty léky jsou pak velmi účinné ale je potřeba k tomu i vyšetření (nejčastěji neurolog).
    a osobně bych šla raději do vyšetřenía specialisty než hledat něco volně prodejného. protože nci volně prodejného nezabere, pokud se jedná opravdu o migreny.

  • Teda váš doktor zřejmě migrénu nezažil, nakopala bych ho :-D v prvé řadě je důležité hledat příčinu, já třeba zjistila, že problémem je vada očí, astigmatismus a celkově blbě vidím do dálky, od doby, co nosím brýle, je klid. Příčin je ale spousta a léky jako paralen, Brufen apod. vám na to nezaberou... já osobně do sebe celkově nechtěla cpát chemii, ani jsem nemohla, když jsem třeba kojila. Hledala jsem příčiny případně pomoc z přírody...(homeo, bylinky, ...)

  • Verun0079.1. 13:23

    Ahoj, trpím na migrény od 15let, dnes je mi 28 a nic 100% účinného, co je volně prodejné, se mi ještě najít nepodařilo.
    Obvodní lékař ti moc nemá jak pomoct. Určitě si najdi dobrého neurologa-dej na rady od někoho, kdo má zkušenosti nebo čti recenze alespoň na netu. Vyšetří, zda to není od zad apod.,případně pošle i na oční. Dobrý neurolog by tě měl určitě poslat i na MR atd. Neboj se toho, je dobré vyšetřit všechno. Nejčastější lék na migrénu, co ti předepíše, je sumatriptan. Je to driák, ale pokud mívaš silné migrény, bude to tvoje jediná záchrana. Ja někdy i 2 dny zvracím, nejsem schopná dělat nic.
    ALE občas, když ji podchytím včas nebo není tak silná, zabere i volně prodejný - MIGRALGIN. Ale vezmu třeba i dva.
    Nějakou dobu už zkouším i CBD kapky, ja konkrétně od CBDway, olej 20%, je to přírodní cesta a pokud opět podchytim včas, zaberou! Někde najdeš i slevu a vyplatí se pořídit. Beru to jako velkou výhru, ze se nemusím cpát jen sumatriptany.
    U mě je to hodně hormonální. Celé těhotenství, i v době kojeni, jsem mela téměř klid. Teď mám migrénu občas i 2x do týdne. A s tím toho moc nenadelas. Ale pokud by byl problém třeba jinde, dá se tomu určitě pomoct nebo předejít. Zkus si psát, kdy máš migrénu a vzpomenout si, co jsi dělala den předtím, co a kolik jsi pila apod. a třeba se ti poradí vysledovat, co to občas vyvolá. Problém u migreniku je, že to pokaždé může vyvolat něco jiného. Třeba stres je u mě taky jasný spouštěč. Potom období menstruace, zkoušky ve škole, alkohol apod.
    Také prodávají čaje bylinné na migrenu, různé kapky apod., ale já osobně nemůžu říct, že by mi 100% pomohly.
    Držím palce, ať je záchvatu migrény co nejméně a podaří se ti najít dobrého neurologa, který se ti bude snažit pomoct a ne jen predepisovat léky. Jeden čas mi obvodní lékárka, než jsem si našla jiného neurologa, psala antimigrenozni cipky, ale přímo je vyrábějí v lékárně, ty také vždy pomohly a hlavně nebyl problém, že když jsem nemohla při migrene jist a jen jsem zvracela, že mi z nich nebylo zle, jako po léku. Ale na to by ses musela zeptat. Určitě je může napsat i neurolog a můžeš to střídat. Pozor si dej na cipky - indometacin. Jednou mi je napsali a měla jsem po nich sileny záchvat. Málem mě odvezla rychlá- zvraceni, ztráta vědomí apod. To je nějaká šílenost a až potom jsem se na netu dočetla, že nejsem zdaleka jediná, komu to zpusobily.
    Hodně štěstí a sil. Veronika❤️

  • Rebeca10.1. 7:14

    Doktor je ocividne idiot. Neurolog pacienta vysetri, jestli ma opravdu migreny, nebo nejaky jiny, treba i vaznejsi, problem. Navic hleda pricinu, co migreny spousti. A primarne na ne predepise leky, co zaberou. Bezne leky proti bolesti na migreny vazne nefunguji.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist