Mastná pleť

Otázku položila: Anonymní uživatelka #336436 24.4. 14:50

Dobrý den,
je mi přes 30 let, ať si dam ráno na pleť cokoli od péče přes makeup tak v práci dopoledne cítím jak se začínám mastit hlavně čelo,zbytek dne celý obličej. Je jedno zda jdu jen s krémem nebo s celým makeupem. Měla jsem pocit že je tedy pleť dehydratovaná tak se brání. Snažím se víc pít a používat jemné produkty ale je to marný.. podobné to je i s vlasy. Den dobrý druhý den už to cítím i na vlasové pokožce jak se mastí. Čím to může být? Připadám si pořád jak puberťák...děkuji za radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • syd26.4. 10:45

    Jo, je mi 31 a akné mam kontinuálně od puberty. Pokud používáš hydratační krémy (pochopitelně určený na mastnou pleť), tak je maštění prostě daný pravděpodobně hormonálně a nic moc s tím neuděláš. Můžeš zkoušet různý matující krémy, ale mně funguje málokterej a většinou to je spíš jen tak, že ten krém samotnej nevytváří další mastnotu, než že by zablokoval produkci mazu. Nejvíc mi fungovaly bioderma sebium global a nějakej bílomodrej od yves rocher, ale jednak byly drahý a jednak mě z nich po čase začala kůže svědět, že mě právě až moc vysušovaly. Když seš hodně mastná a je to vidět, můžeš buď použít pudr, anebo si na ty mastný místa přiložit ubrousek a přes něj poďupkat a ta přebytečná mastnota se vsákne. Já už to neřešim.

  • diskutt26.4. 16:35

    To je prostě druh pleti a pokožky. Moc věcí na to dlouhodobě nepomáhá, prostě zkoušet, hledat a najít dobrou kosmetiku. Dobrá je i řada effaclar od LaRoche, ale není to všespásné. Osušení ubrouskem funguje, jen se to musí dělat několikrát v průběhu dne a co nejméně si rukama sahat na pleť.

  • syd27.4. 9:37

    já si popletla názvy, místo yves rocher jsem měla na mysli právě bílomodrej effaclar od LaRoche, tedy můžu potvrdit

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist