Kontaktní čočky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #475621 11.4.2023 1:05

Ahoj, nosím brýle, ale odjíždím na dva dny pryč a ráda bych byla bez brýlí-tím pádem přemýšlím o čočkách. Viděla jsem, že v dm drogerii mají měsíční čočky. Chci se zeptat, zda je potřeba čočky vyjmout před spaním, či nikoli. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zajděte ke kontaktologovi který doporučí vhodné čočky. nejsou čočky jako čočky - mají různý průměr, různé zakřivení a opravdu není dobré kupovat čočky jen tak bez znalostí vlastností svvého oka. navíc odborník poradí i vhodný materiál čoček a i jejich nasazování a také vhodné dioptrie.
    navíc na pár dní doporučím jen jednodenní čočky se kterými není taková práce kolem - ráno nandat, večer vyndat a vyhodit. je to nejlepší co se hygienty týče a pro oko nejzdravější.
    na čočky jen tak koupené v drogerii bych se úplně vykašlala, za zničení očí to nestojí.

  • Aacko11.4.2023 10:06

    Pro čočky si dojdi do optiky. Znovu tě přeměří, objednají na zkoušku, naučí tě je správně nandavat a vyndavat a kdyby náhodou typ čočky na oko nesedl, objednají ti jiné. Rozhodně si je nekupuj nikde v drogerii apod., přeci jen oči máme jen jedny. Já jsem si došla do Grand Optical a jsem moc spokojená. Zatím mám jednodenní, ale vyhovují mi :)

  • minnie1311.4.2023 8:11

    Ano, každý den na noc vyjmout, dát do roztoku na čočky a takto max měsíc

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist