Jsem tlustá?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #415444 23.4.2022 19:39

Ahoj, je mi 16 a mám 60-62kg, jak kdy, kolísá to.. výškově jsem tak 164cm.
Nejsem moc vysoká a spíš mám pocit že se mi tuk usazuje do nohou. Nemám je tak tlusté, ale určitě to nejsou takové ty stehna s mezerou uprostřed. Zajímalo by mě, jestli vám připadá, že jsem tlustá, nebo mám jenom geneticky větší stehna, tím pádem nemá cenu hubnout? Dřív jsem se snažila cvičit, zdravá strava a podobně, ale zhubla jsem maximálně 2cm na nohách, pak už to nešlo.. výsledek viditelný nebyl. Cvičení mě moc nebaví, ale i přesto jsem se snažila. Má cenu držet nějaké diety nebo cvičit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodně je váha v pohodě. Nějaký sport/pohyb ale dělej, třeba ne pro zhubnutí, ale pro zdraví a dobrý pocit :-).

  • Ahoj já bych řekla bych že tlustá nejsi u hodně lidí jsou těžké kosti třeba na dcera (15) má 156 a váží 58 a to je jak špejle

  • Nejsi. Já mám 160 cm, moje váha se pohybuje mezi 63-68 kg a nikdo o mně nikdy neřekl, že jsem tlustá.

  • Akorát 😊 závidím 😇

  • Teď mě tu asi ostatní ukamenují. :-D Záleží, co bereš pod pojmem tlustá a jaký máš míry, hmotnost zas tolik neřekne a dívat se na nějaký BMI bez toho, aniž bys věděla, z čeho se tvoje tělo skládá - jestli převažuje tuk nebo svaly - je k ničemu. A vymlouvat to na těžký kosti...to už je dnes pasé, je dokázáno, že kosti hmotnost neovlivňují.
    Jsem stejně vysoká a v tvých letech jsem vážila podobně, měla jsem pak až 65 kg a to už jse začala slýchat, že jsem krev a mlíko nebo že jsem trochu oplácaná. Mně osobně to vadilo a když jsem to slyšela i od ostatních, tak jsem se sebou začala něco dělat. Akorát mě cvičení bavilo a zajímala jsem se o výživu (nakonec jsem vystudovala VŠ nutriční terapie a teď se tím živím). Když si vzpomenu, jak jsem tenkrát vypadala - nebyla jsem vyloženě tlustá, ale oplácaná a pořádná holka se zadkem jo. :-D
    Záleží ale na tom, jak se sama cítíš, jestli se sama sobě takhle líbíš - pokud jo, netrestej se cvičením, když tě nebaví, akorát z toho budeš otrávená a stejně ti to nevydrží. Nebo si zkus najít pohyb, který tě bude bavit (kolo, brusle, jóga, tanec....dnes je spousta možností). Genetika vliv má, ale když na sobě člověk pracuje, tak to jde i tak.
    Nedívej se ani na to, co ti říkají ostatní, zaměř se na sebe, jak ty jsi spokojená. Já třeba se sebou spokojená nebyla a když jsem to tenkrát slyšela i od ostatních, jen mě to nakoplo k tomu, abych to začala řešit. Hlavně prosím s rozumem a zdravě. :-)

  • Na to se přeci nedá odpovědět takhle podle popisu! Každý má jiné tělo a záleží na tom, jak se člověk hýbe. Třeba svalnatí lidé jsou dost často těžcí, protože i ty svaly dost váží. Já třeba byla v mládí docela pořádná, ale cvičit ě moc nebavilo a nikdy jsem u toho nevydržela. Pak jsem objevila způsob, jak se hýbat a nenudit se. Začala jsem chodit na tůry a výlety. Sehnala jsem si spoustu outdoorového oblečení odtud: https://armik.cz/ a úplně se do toho zamilovala! :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist