Holeni a dalsi problemy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338324 8.12.2015 21:26

Ahoj mam par otazek,takze prosim jestli me nekdo na vsechny odpovi :) a pardon za chyby a ze pisu bez hacku.
1.Jsem v obdobi puberty je mi 15 a po case me zacaly vadit chloupky v zenske casti tela,a tak jsem si to zkratila na cca centimetr,ale porad se zasekavaji o kalhoty,kalhotky cokoli.
2.U stydkych pysku jsem to prehnala a chloupky kousou a nevim co s tim (nez jsem se oholila precetla jsem si jak na to )
3.V horni casti,kde je podbrisko no ted nevim :D proste pod pupkem se me po holeni udelaly cervene flicky,ktere jemne svedi.Gel po holeni pouzivam,ale jestli mate nejaky lepsi poradne prosim ja mam jenom uplne obycejny.
4.Je mi 15 menstruaci jsem jeste nemela,ale uz 3-4 rok mam vlhky vytok a menstruace porad nikde :/
Budu mooooc rada,kdyz me nejaka pani,dama nebo slecna odpovi na vse prosim :)

  • 08.12.2015 23:17:11 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Elfen8.12.2015 21:39

    Pokud jsi s holením teprve začala, tak nějaký čas potrvá, než si kůže zvykne. Když se delší čas neoholím, tak mám pak kůži taky podrážděnou. Bude se to časem zlepšovat. Jinak obvykle druhý den po oholení má nějaké ty pupínky snad každá žena. Pokud si chloupky vadí, tak je klidně ohol celé, nezkracuj, vem to šmahem. ;-)
    Za svědění v oblasti po oholení mohou zarůstající chloupky, každému na to vyhovují jiné přípravky. Někdy se zarostlý chloupek prostě objeví.
    Já osobně žádné přípravky po holení nepoužívám a kromě těch chvil, kdy jsem se předtím delší čas neholila, tak žádný problém nemám. Opravdu bych řekla, že to chce nějaký čas, než si kůže na vystavení zvykne :-)
    V tomhle věku už bys menstruaci měla mít, je možné, že jsi třeba hodně hubená, nebo máš nějaký hormonální problém, nebo jen tvé tělo ještě není dost zralé. Každopádně by bylo dobré s tím zajít na gynekologii.

  • já to vyřešila IPL světlem. Sice je to finančně náročnější než gely a holítka, ale je to jednou pro vždy.

    S tou menstruací bych to už řešila - v 15 letech. Zvlášť když už máš ochlupení - to je známka dospívání. Dr ti vězme jen krev na profil a to je vše.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist