Hnědý výtok

Otázku položila: Anonymní uživatelka #335957 18.9.2015 15:55

Dobrý den,
Je mi 13 let a asi před necelým měsícem jsem měla večer hodně silný výtok s kapkami krve. Myslela jsem, že to dostanu, ale místo toho se objevil žlutooranžový výtok a den na to tmavě hnědý s kousky nějaké sražené tkáně. hnědý výtok jsem měla asi deset dnů a pak jsem měla zase normální bílý. Včera večer jsem měla zase silný výtok s kapkami krve, potom se změnil na žlutooranžový a teď mám zase tmavě hnědý. Prosím poraďte mi, nevím, co to je a dost mě to vyděsilo :(

Nakonec jsem to včera večer dostala, ale jen velmi málo a dneska už mám zase jen hnědý výtok. Jsou v tom, ale hnědé sražené kousky nějaké tkáně. Je to normální?

  • 20.09.2015 19:23:44 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem měla první mestruaci ve stylu hnědých výtoků a ke klasické MS to mělo daleko. Na jednu stranu je to normální, ale pokud to trvá dlouho zašla bych na gyndu. Jsou i speciální dětské gyndy pro panny kde na tebe budou brát větší ohled. A asi bych to i probrala s mamkou - myslím že na tu gyndu bude muset jít s tebou když jsi ještě "mlaďounká". Dala bych tomu ještě měsíc ono chvilku trvá než si tělo zvykne na to že už jsi žena. ;-)

  • almi18.9.2015 17:23

    I já měla první menstruace spíš hnědý výtok, než jasnou krev. Pokud by sis nebyla jistá, prober to s mamkou. Můžete zajít i na dětskou gynekologii na případnou konzultaci.

  • Taky jsem měla první MS takovou hnědou jak popisuješ. Ta klasická se pak dostavila až za půl roku. Já myslím, že si nedelej starosti. Pokud by vytok trval nejak déle, navštívit gyndu, jak radí holky :) ale určo to je OK

  • almi19.9.2015 15:41

    Ahoj, ta sražená tkáň je děložní sliznice, která se odlučuje, když se v ní neuhnízdí oplodněné vajíčko. Neboj, je to tak normální a běžné ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 612 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist