Dovolena u more

Otázku položila: Jitinka 11.6.2022 22:07

Ahoj, poprvé letime s detmi k moři. Poradíte mi, co určitě nezapomenout vzit s sebou, popř. jaké máte vychytavky? Dětem je 4 a 6 let. Jo a ještě, jak řešíte hračky na písek, aby nezabraly půlku kufru? Děkuji Jitka

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak ja bych urcite vzala potapecske bryle a snorchl, to starsi to uz urcite zvladne, i kdyby melo jen na bobku sledovat co se deje pod vodou :-)
    Verim, ze na pisku by si poradily i bez naradi, ale podle me staci vzit hrabicky a lopatku. Kyblicek nahradit kelimkem z piti a nic dalsiho nepotrebuji. Detem se stejne nejvic libi se hrabat v pisku rukama.
    Zvazila bych boty do vody. Jinak pokryvky hlavy, slunecni bryle a krem spf 50 je samozrejmosti (doporucuju la saponaria) a fajn je i lehky stan na plaz.

  • Určitě s sebou léky na teplotu, průjem a něco na alergii.

  • Hračky na pisek by jsem koupila na miste, jiste to nebude stat moc penez

  • já bych doporučila koupit tričko na koupání - prodávají v decathlonu (v některých destinacích nepustí v obyčejných tričkách do bazénu) a ty speciální jsou rychleji schnoucí.
    at člověk chce nebo ne, někdy se děti nepovede uhlídat a spálená záda nebo ramena nejsou nic moc a takto se v případě potřeby uchrání.
    z hraček sem brávala kyblíček, lopatičku, a pár formiček. ale měla sem to v malém provedení, takže formičky do kyblíku, lopatička se někam vešla.
    pouvažovala bych nad vhodnýma botama na pláž - snadno omyvatelné. a pokud budete v destinaci, kde nebude úplně vedro (40°C+), tak případně nějakou osušku s kapucí nebo župánek, aby se do něj dítě mohlo zabalit i s hlavou a zahřát.

  • lucie.patriciova13.6.2022 10:26

    Tričko na koupání, boty... Toho je moc. Já si s sebou většinou beru i jógamatku od https://www.svetrelaxu.cz/kategorie/joga-157/ protože to mám radši než klasické lehátko. O to je navíc u moře dost často velký zájem, nebo se to musí platit. Takže je lepší roztáhnout klasickou karimatku a lehnout si na ní. Jinak všechny rady, co se tu dávají, jsou asi platné. :)

  • kristyrychla1.10.2023 22:37

    Je to zajímavé si občas jet odfrknout třeba na tu jednu z našich nejznámějších řek. Je to vážně super si zajet třeba vlakem do https://www.pujcovna-lodi.com/vodacke-trasy-vltava/ půjčovny lodí Vltava a tam s přáteli a nebo rodinou prostě užívat alkoholového šílenství. Nejde ani tak o sport, jako o nějaké odpočinek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist