Dcera se líbala s holkou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #533475 12.4. 22:41

Ahoj, je to trochu víc choulostivé téma, ale moc nevím, kam s tím jít.... Včera jsem na městě potkala svou dceru (17) měli zrovna odpolední pauzu ve škole a já chodila po úřadech, takže jsem ji potkala náhodně. Byli normálně na náměstí s partou od nich že třídy, to by nebylo divné, kdyby se pak dcera nezačala líbat s jinou dívkou (nebyla to pusa jako pusa ale vyloženě francouzák u kterého ji ta dívka sahala na zadek) byla jsem v šoku a radši jsem odešla. Dcera si mě asi nevšimla a já teď nevím jestli to s ní řešit nebo jí nechat až (jestli) s tím příjde sama. Nechci na ní nějak tlačit, nebo aby že mě byla nějak nervózní. Možná jen experimentuje a nic vážného to neznamená (před tím měla rok a půl kluka). Řešily byste to s dcerou na mém místě, nebo bude lepší to zatím nechat ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jednoznačně doporučuju neřešit, pokud sama nepřijde, že by si o tom chtěla promluvit. Může to být jen období, nebo to tak může mít napořád. To, že měla kluka neznamená, že nemůže mít vztah s holkou, který by ji mohl naplňovat a může to pro ni být opravdu citlivé téma.
    Vám bych poradila jediné. Trpělivost a hromadu pochopení, pokud se ukáže, že jí více vyhovuje být ve vztahu s dívkou. Doba, kdy to bylo nepřípustné, je naštěstí dávno pryč, i když se pár škarohlídů vždycky najde.
    Sama jsem si vyzkoušela obojí, a vzhledem k tomu, že už jsem sama maminkou, tak nějak se tu situaci snažím uchopit z obou stran. Kdyby jednou moje dcera přišla s tím, že je opravdu šťastná, neřešila bych, jestli s chlapcem, nebo s dívkou. Byla bych ráda, že je autentická, že jde za tím, co cítí. To je v dnešní době, kdy se spousta lidí snaží žít v něčem, co jim není blízké, ale očekává se to od nich, nebo si myslí, že se to od nich očekává, asi nejdůležitější. A podpora rodiny, lidí, kteří ji jsou v životě nejblíže, to je naprosto zásadní.
    Nedělejte si z toho hlavu, vždyť co je důležitější, než šťastné a zdravé dítě? :-)

  • Já bych to nijak neřešila, bud s tim dcera přijde sama nebo ne. Na nic bych se ji nevyptávala. Ale každopádně takový je život. Jestli si s dcerou dobře rozumíte tak ti to třeba řekne jednou sama.

  • Taky bych to neřešila. Dneska to holky berou tak nějak "fluidně".

  • neřešila bych a počkala, zda se s tím svěří dcera sama.
    může být bisexuální nebo heteroflexibilní a není to žádná vada.

  • TatrankaZTater15.4. 14:11

    Asi bych počkala. Ono se ani není čemu divit. Holky se různě objevují a stačí si přečíst třeba některé nejčtenější knihy na https://www.cbdb.cz/zebricek-nejctenejsi-knihy a zjistíte, že se to tam podobnými scénami jenom hemží. Nehledě na to, že různé podobné věci se dějí běžně v seriálech a tak. Dokonce bych řekla, že se to prostě od holek dneska tak nějak očekává. Věřila bych tomu, že je to jenom epizoda, která zase pomine.

  • Opravdu neřešit, mohla by to brát v tomto věku spíš jako útok proti sobě. Pokud je šťastná a spokojená, je přeci jedno, jestli je s klukem, holkou, bělochem, černoškou... Já sama mám rodiče, kteří spolu žili dvacet let, pak rozvod a moje máma už více než deset let žije registrovaném partnerství s ženou. Takže aby to u ní nedopadlo stejně jen proto, že se od ní očekává, že by měla být s klukem. I když je dobře, že v dnešní době se to bere už jinak. :-) Až přijde ta pravá chvíle, přijde za Vámi případně sama.

  • Neřešte to. Vždyť je to jedno, hlavně ať je šťastná a zdravá. Dcera mi ve svých necelých 13 letech řekla, že se jí líbí holky. Vůbec to neřešíme, nám je jedno, jestli je na holky nebo na kluky. Pro nás je informace, že je na holky, úplně stejná, jako by řekla, že je na kluky.
    Nechte dceru, ať se s tím jednou svěří sama, až se na to bude cítit.

  • syd21.4. 17:02

    V tomhle věku hodně holek experimentuje a je to spíš jenom taková hra a blbnutí, než že by to skutečně znamenalo, že je lesba. Některý si tak dokonce trénujou líbání. Třeba v base ženský navazujou tzv. "pseudolesbický" vztahy, i když taky nejsou lesby, prostě protože nic lepšího nemaj. Ženská heterosexualita neni tak vyhraněná jako mužská. Anebo z ní třeba fakt bude lesba, netuším, ale pravděpodobnost mluví pro tu první variantu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist