Bude mi 16 a ještě jsem neměla MS

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338008 15.11.2015 15:25

Dobrý den.Můj problém spočívá v tom,že mě bude skoro 16 a já pořád nedostala mesíčky.Doktorka mě chce poslat ke gynekologovy,ale já ji odsekla,že tam nikdy nepůjdu páč nesnaším doktori a tohle už bych prostě nedala.Né,že bych se jich bála,ale prostě je nasnáším.Momentálně jsem dobrala antibiotika po nemoci a minulé úterý jsem měla nějaký krvavější výtok,ale trval jenom den a pak už nic.Může to být tím,že vážím 54 kg,nebo po lékoch?

  • 17.11.2015 12:49:00 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A kolik měříš? 54 kilo zase tak málo není.
    Ten výtok těžko říct, čím to bylo způsobené, klidně to mohlo být antibiotikama, nebo taky ne.
    Každopádně k doktorce bys zajít měla, když už nic, tak budeš mít jistotu, že je všechno ok. To je sice hezký, že je nesnášíš, ale kdo z nás chodí rád k doktorovi? Asi nikdo, viď? Ale když je nám zle, tak to k nim běžíme hned.
    Takže si k doktorce zajdi vyšetření nic není a aspoň budeš vědět, co a jak.
    Držím palce.

  • Moje první "měsíčky" byly asi 2 dny, takže třeba už ses dočkala. Nicméně já bych určitě neváhala zajít k lékaři. 16 let už je docela pozdě na menstruaci, takže je jistější jít na vyšetření. Doktory taky nemusím a gynekolog rozhodně není jeden z těch oblíbených, nicméně vyšetření není bolestivé jen trochu nepříjemné, ale aspoň pak víš na čem jsi. A jednou tam stejně půjdeš, tak už to budeš mít za sebou aspoň :) Doufám, že to dobře dopadne. :-)

  • Přestože se ti nechce, je v tvém zájmu tam dřív nebo později jít. Jsi ve věku, kdy už je na to pomalu čas. Bez ohledu na to jestli se ti menstruace teď rozjede nebo ne. Jestli u něj tvoje mamka už dlouho nebyla, sama dělá chybu. Přestože vyšetření může být pro někoho trochu nepříjemné, jde o zdraví, i když většinou jen preventivně (naštěstí).. Ani ty ani doktor to neděláte pro svoje potěšení. Je to prostě lékařské vyšetření jako každé jiné - a já u něj nikdy nijak netrpěla :-) Jestli chceš raději k doktorce než k doktorovi, není to problém, stačí si jen nějakou takovou najít. Taky jsem začínala u ženských :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist