Bolesti zubů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35470 9.11.2011 15:30

Dobrý den měla bych dotaz.Před půl rokem mi dělala paní doktorka korunku,protože jsem si v dětství vyrazila dvojku nahoře,tak mi musela zbrousit trojku aby mi na to mohla nasadit zub který byl vlastně spojený i s tou dvojkou,takže mi udělala jakoby dva zuby umělé,ale pod tou trojkou mám pořád svůj zbousený zub.Teď mě chytla šestka nahoře,ze které mi na pohotovosti vyndali nerv,jen jeden a jeden tam pořád mám a moje doktorka mi tam dala umrtvovací vatu i přesto pořád malinko tu šestku cítím,ale není to taková hrůza,za týden mám jít na kontrolu.Říkala jsem doktorce že mě už jen na malinký dotek bolí ta trojka,ale ona tvrdí že to mám od té šestky,jenže kolikrát šestku necítím a trojky se nemůžu dotknout,Myslíte že je to vážně od té šestky a nebo může něco pod tou korunkou být i když ten zub byl úplně zdravý.Někdy se mi i před tím stalo,že jsem se napila něčeho hodně studenýho a i přesto jsem to na té zbroušené trojce cítila,doktorka samozřejmě o tom ví,ale řekla že by se mi tam nic dostat nemělo.Prosím vás o radu a pokud si myslíte že vážně pod tou trojkou něco je,tak co se v takových případech dělá? Děkuji moc :)

Ještě bych asi měla dodat,že jsem v 11týdnu těhotenství a nemůžu nic proti bolesti jen paralen a rentgen taky nehrozí!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, trojka tě klidně může bolet i od té šestky, mně to tak taky dělalo. to umrtvení zubu chvilku trvá a i zub s vytaženými nervy může bolet - stalo se mi to tak. a opravdu ten zub, co zlobí ani cítit nemusíš a bolí úplně jinej. je to jak je to propojené nervama...taky mně bolel zub, myslela sem si, že to zlobí zub nahoře a on to byl jinde...takže zkus kloktat šalvějí - nepolykat, vyplivnout a to mírní záněty dásní. a snad ti to trošku pomůže.

  • Ahoj, je dost možné, že to může být ovlivněno tou trojkou. Jinak horní šestka má většinou 3 kanálky se třemi nervy, tak aby pani doktorka na jeden nezapoměla.
    Pokud, ale pokud pod tou trojkou nemáte zub endodonticky ošetřen je dost možné, že to ani spojitost s tou šestkou nemá a bolí to protože je tam zánět toho nervu, nebo může být pod tím zubem nález - váček.
    Já být Vámi, počkala bych jestli to neustane a nebo později, dejme tomu okolo 16.-20. týdnu těhotenství, už lze malej rentg.snímek zhotovit - se specialní ochr.vestou, a to pani doktorce hodně napoví.

  • ahojky, já těmhle korunkám atd. moc nerozumím, ale většinou v těhotenství, pokud to není akutní, se tyhle věci neřeší....všechno až po porodu...Můžeš zkusit jiného lékaře v okolí, jestli tě vezme na konzultaci, ale nic víc s tím asi nenaděláš :-/ Jinak já mám už léta plombu a taky je ten zub citlivý, taky záhada :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 234 otázek, kterým se dostalo 271 626 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist