Asi to přišlo

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531753 11.11.2023 19:19

Dobrý den, jmenuji se Klárka je mi 11 let a asi jsem včera dostala měsíčky.
Včera ve škole mě o češtině bolely záda a tak divně pichalo v břiše, tak jsem šla na záchod a vidím takový výtok s krví. Dneska ráno jsem se vzbudila a je to už krev a je jí hodně. Já to nikomu neřekla, pořád mě bolí záda a ty kalhotky mám úplně namacene od krve.
Bojím se že mu mamka neuvěří přijdu si na to malá.
Žádné vložky nemám, hlavně zítra jedu k sestřenici na odpoledne a jedeme do bazénu, ale já tam s tím nemůžu nevím co budu dělat, sestřenici je 20.
Dostaly jste to taky takhle brzo?
Jak jste to řešily.?
Jak to mám vyřešit s tím bazénem? Nebo jak to řešíte vy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • barca.krizkova11.11.2023 20:00

    Ničeho se neboj a mamce to normálně řekni. Já to dostala ve 12,ale je to individuální. Ničeho se neboj, zažila jsme to každá a nikdo se ti nebude smát. 😉

  • Nezlob se, ale pokud si opravdu doteď nepoužila vložku a chytáš to jen do kalhotek, je to fakt nechutné. V 11 je naprosto normální menses dostat, dnes ji dostávají holky i v 7 letech. Proč by ti to mamka neměla uvěřit? Je to pro tebe něco nového, ale patří to k ženám a je to naprosto normální, není se za co stydět, je to známka toho, že tvé tělo funguje po této stránce správně.

  • Já to dostala také v 11 letech ,ale moc jsem překvapená nebyla. Mamka mě asi v 10 letech poučila a vše mi vysvětlila, popsala a měla jsem připravený balíček vložek.

  • Ivuskajus13.11.2023 12:19

    Ahojky,
    mozes byt uplne pokojna, v Tvojom veku je normalne dostat menstruaciu. Neviem, ak ymate vztah s maminkou, ak mas obavy, ze Ti neuveri, mozno jej staci ukazat tie nohavicky. Ak sa na to necitis a mas moznost, zabehni do obchodu a vlozky si kup. Za mna su fajn Always a urcite s kridelkami. Ak sa hanbis, existuju aj obchody, kde su samoobsluzne pokladne. S vlozkou sa vyhnes aj preteceniu na vrchne oblecenie, tie flaky su neprijemne a zle sa peru.

    Bazen sa pocas menstruacie vseobecne neodporuca, ak na nom trvas, vhodny je tampon. Sesternica Ti urcite dokaze pomoct, ked spolu takto travite cas. A ziadna zena na zemi sa Ti za taketo nieco nebude smiat.

    Opatruj sa a bud k sebe dobra :) Pekny den.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist