Vychutnejte si radost ze hry

Hraní rozhodně není žádnou ztrátou času, i když třeba některé ženy mají ten pocit a na koníčky svých partnerů pohlíží s určitým despektem. To je ale chyba. Hravost je nám lidem vlastní, samozřejmě pokud má určitou míru a pravidla. Co vlastně nám hraní si přináší? 

Hraní je spojeno s určitým rizikem 

Je to radost. Při hře prožíváte pravé nefalšované pocity štěstí. Zkoušíte věci, které byste si třeba v reálném životě netroufli vyzkoušet. Tady ale máte čas a prostor, hra vám ho dává a vy si ho můžete vychutnat. Samotná hra totiž nemusí mít žádný přesný smysl. Nemusí dosahovat nějakých závratných výkonů, a přesto si tříbíte mozek, strategické uvažování, vyhodnocování míry rizika, protože pouštění se do dalších a dalších etap hry samozřejmě určitým rizikem je Můžete ztratit svoji pozici vítěze, nebo ji naopak ještě více posílit. Můžete se přesunout z pozice outsidera na první příčky. Záleží jenom na vás, jak se rozhodnete. 

Skvělá relaxace od všedních povinností 

Pro ženy samotné se hra může stát nově objevovanou činností, při které objeví úplně nové potěšení. Jedná se o radost z hraní samotného. Z činnosti při které nic nemusíte. Nejste svázaní povinnosti kolem rodiny, dětí, kuchyně. Můžete si užít radost jenom tak pro svoji vnitřní spokojenost. Hra je skvělou relaxací. Proto je důležité si ji užít.  Zapomenout na všední dny plné starostí a na chvíli se odreagovat. Nikdy ale hra nesmí být nijak vynucená okolnostmi, nesmí být spojena s nějakými povinnostmi. Vždy musí jít o spontánní akt. 

Dovolte mužům si hrát 

Vědou, která se zabývá hrou, je ludologie. Obecně mají hry velice dlouhou historii. Dá se říci, že hra je tak stará, jako lidstvo samo. Jednou z vůbec nejstarších her je Go. Tuhle deskovou hru hrávali staří Číňané už někdy ve 2. tisíciletí př. n. l. Dnešní lidé ji ale znají hlavně díky tomu, že se jí ujali Japonci a dále ji rozvíjeli. Tříbí totiž úsudek, bystří myšlení. Vždy je dobré, když hra kromě relaxace dokáže také přimět člověka k nějakému posunu v jeho myšlení. Proto ženy, hrajte si. Hra rozhodně není ztrátou času. A dovolte si hrát i svým manželům, partnerům, milencům, přátelům a synům. Uvidíte, že vám to vrátí, protože sdílená radost ze hry je dvojnásobnou radostí.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist