Vybíráme kočárek: Jaký je pro vás ten pravý?

Kombinovaný kočárekPo narození miminka bude manipulace s kočárkem náplní většiny vašich dní. Proto by měl dobře padnout do ruky a splňovat vše, co od něj jakožto budoucí rodiče očekáváte. Jak takový kočárek najít? A podle čeho ho vybrat? Poradíme vám!

Není kočárek jako kočárek

Jako první budete pravděpodobně shánět hluboký kočárek, který je určený pro novorozence. Po poměrně krátké době ale přijde řada na sportovní typ a další výdaj je na světě. Pokud se vám představa kupování hned dvou kočárků v krátkém časovém horizontu nelíbí, podívejte se na kombinované kočárky -  ty nabízejí v jednom balení hlubokou korbičku, sportovní nástavbu a často také autosedačku, takže vám jeden kočárek vydrží od narození miminka až do jeho dvou let.

Jakmile se rozhodnete, zda budete pořizovat dva kočárky, nebo sáhnete po kombinovaném modelu, přichází na řadu to složitější – vybrat konkrétní model. Poradíme vám, podle čeho zvolit počet kol, aretaci a další drobnosti, které vám život s kočárkem výrazně usnadní.

- Kola s aretací jsou otočná po vlastní ose. Snadno se pak s takovým kočárkem manipuluje. Větší pohyblivost kočárku oceníte především ve městě. Pokud se ale budete s kočárkem pohybovat hlavně v terénu, sáhněte po pevných kolech.
- Nafukovací nebo plastová? Dalším aspektem je typ kol. Nafukovací jsou těžší než plastová kolečka, ale snadno překonají každou překážku – jsou proto ideální do náročnějšího terénu. Lehká plastová kola jsou zase jako dělaná do městského prostředí, kde je třeba kočárek často přenášet. Tam oceníte jejich nízkou hmotnost.
- Tři nebo čtyři kola? Trojkolky jsou hbitější a snadněji se s nimi manipuluje. Panuje přesvědčení, že čtyřkolky bývají stabilnější než trojkolky, ale neplatí to u všech kočárků. Záleží také na velikosti kol a na tom, zda jsou kola otočná, proto o počtu kol rozhodněte až ve chvíli, kdy si vybraný model sami osaháte.
- Nezapomeňte zkontrolovat velikost kočárku. Budete s ním jezdit výtahem nebo ho budete třeba přemisťovat autem? Zkontrolujte si, zda se kočárek vejde všude tam, kde je třeba.
- Cestujete často autem? Pak oceníte možnost nasazení sedačky na podvozek kočárku.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist