V Bulharsku chytnete bronz, užijete si čisté moře a zajímavě nakoupíte

Turistické letovisko Zlaté písky leží u Černého moře, přibližně 35 km od Burgasu. V posledních letech se stále častěji stává vyhledávanou turistickou destinací, a to zejména kvůli čistým plážím, pěknému moři, výborným restauracím, levnému ubytování a nevšedním nákupním příležitostem. 

Dovolená v Bulharsku

Jak nejlépe a nejpohodlněji cestovat do Bulharska

K vycestování stačí občanům z členských států Evropské unie občanský průkaz. Nejlépe se do Bulharska dostanete letadlem. Oficiální měnou je bulharský lev s kurzem 1 BGN za 14 Kč, pro rok 2016.

Tato oblíbená turistická destinace bývá vyprodaná na dlouhou dobu dopředu, a proto je finančně i časově výhodnější objednat si zájezd přes cestovní kancelář.

S cestovní kanceláří máte zajištěno veškeré pohodlí, nemusíte se starat o cestu z letiště do hotelu, samozřejmostí jsou služby delegáta po celou dobu pobytu, a můžete si naplno vychutnat letní pohodu. Ubytování na vlastní pěst, zejména na poslední chvíli, v Burgasu seženete jen stěží. Zájezd do Bulharska pořídíte při včasném nákupu od cestovní kanceláře za necelých 9 000 Kč na osm dní. Cena zájezdu zahrnuje letenku, ubytování, služby delegáta, transfer z letiště do hotelu. Hlavní sezóna začíná v červnu a končí v září. V tomto období zde zažijete nejteplejší počasí a příjemné teploty moře. V Bulharsku chytne vaše kůže krásně zlatavou barvu, která vám vydrží po zbytek léta. 

Slunečné pobřeží si zamiluje každý

Slunečné pobřeží

Turistická destinace nabízí radovánky doslova pro každého. Dobře se pobaví milovníci plážového volejbalu a vodních sportů. Ve volném čase se můžete vydat do nedalekých aquaparků Action a Nessebar s celodenním vstupem 540 Kč. Máte-li rádi lepší ubytování, vyberte si z nabídky cestovní kanceláře mezi pětihvězdičkovými hotely. I v Bulharsku seženete luxusní dovolenou u moře. K oblíbeným aktivitám turistů se řadí nakupování, návštěva restauračních zařízení a vodní sporty. Rodiny s dětmi ocení Slunečné pobřeží zejména díky dobré kvalitě ubytování, příznivým cenám jídla, pěkné pláži a bezpečnému moři.

Kam na nákupy?

V Burgasu se nachází celkem dvě nákupní galerie, přičemž nejstarší z nich Mall Galleria Burgas patří k nejoblíbenějším. V nákupním centru najdete kino a moderní obchody, kde nakoupíte vše, co potřebujete. Starousedlíci galerii označují za předraženou a upřednostňují spíše menší krámky. Obchody jsou otevřeny od 10:00 do 22:00 hodin. Novějším nákupním centrem, otevřeným v roce 2009, je Mall Burgas Plaza. Velice dobře se zde najíte v místních restauracích. Nakupovat můžete ve více než 100 obchodech od 10:00 do 22:00. Z posledních větších nákupních možností v Burgasu se nabízí Carrefour.

V obci Nessebar nesmíte vynechat obchůdek Ji'votnoto and Gallery. Jedná se o malou art galerii situovanou nedaleko etnografického muzea Nessebar. Běžte se podívat do obchodu s vínem Original Bulgarian Wine Shop, kde si určitě vyberete vynikající bulharské víno ke zpříjemnění teplého večera. Originální ručně vyráběné šperky zakoupíte v malinkém obchůdku JCraft Jewelry Shop nedaleko Kostelu svaté Sofie.

Krásy Bulharska

Nespočet nákupních možností naleznete v hlavním městě Sofii. 

Tradiční či moderní tržnice, smlouvejte všude

V Burgasu a na Slunečném pobřeží dobře nakoupíte na trzích. Oblíbíte si velice nízké ceny a široký sortiment. Před nákupem si zjistěte běžnou cenu výrobku, jídla nebo suvenýru, který jste se rozhodli pořídit. V některých případech se vám může stát, že narazíte na obchodníky využívající neznalosti turistů a mohli byste daný produkt výrazně přeplatit. U sebe mějte dostatek drobných, protože trhovci nemívají často nazpět. Na trzích můžete smlouvat a dohadovat se na nižší ceně. To ovšem neplatí v kamenných obchodech. Jako typický suvenýr turisté vozí lahvičky s růžovým parfémem, dřevěné truhličky a skřínky, koberečky, keramiku a šperky.

Malé stánky s tradičními bulharskými produkty naleznete v městečku Nessebar a velké tržnice s ovocem a zeleninou uvidíte v Sofii.

Výlety po okolí

Pokud za svůj pobyt stihnete prošmejdit všechny obchody, navštívit aquapark a najíst se v restauracích co hrdlo ráčí, nezapomeňte prozkoumat okolí Burgasu nebo využít fakultativní výlety. Vyjížďka do pohoří Strandja s typickým bulharským obědem nebo piknik na jachtě uchvátí každého, kdo je spjatý s přírodou. V pozdních hodinách můžete zajít na bulharský večer plný jídla, pití a tanců nebo vyrazit na romantickou plavbu na jachtě při západu slunce. Máte-li celý den, rozhodně zvolte výlet do Sofie. Z nabídek cestovní kanceláře si můžete vybrat také výlet do Varny, plavbu katamaránem na ostrov sv. Anastasie nebo návštěvu svatyně Beglik Taš.

Luxusní ubytování

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist