Trapné ticho pod stromečkem. Nečeká vás taky?

Pepe Jeans je vhodným dárkem pod stromečekStává se to každoročně nejednomu z nás. Rozbalujeme dáreček, zatímco nás sleduje osoba, která nám jej dala. Když ho rozbalíme, vykoukne na nás cosi, z čeho nemáme radost. A to ani malou. Vlastně už v tu chvíli přemýšlíme, komu bychom to tak mohli poslat dál. Ale nesmíme na sobě dát nic znát! Tak se usmějeme, poděkujeme a řekneme, jak je ten dárek bezva. 

Trapasy, kterým se mohlo předejít

  • Kniha „Jak konečně zhubnout“ vaši plnoštíhlou kamarádku pod stromečkem nepotěší. I když to budete myslet opravdu dobře, prostě ji urazíte. Jsou dobře myšlené dárky, které ale nakonec spíše ublíží. Snažte se do dané osoby vcítit a přemýšlejte, zda nemůže vámi vybraný dárek způsobit nepříjemné ticho.
  • Podobně je to s oblečením. Pokud opravdu přesně neznáte velikost, raději se do nákupu vánočních dárků pro ženy v sekci oblečení nepouštějte. Ať už koupíte něco příliš velkého nebo příliš malého, můžete (především ženu) trochu urazit.

Tip: Dámská móda pod stromeček ale samozřejmě patří. Jen zkuste namísto oblečení zabrousit do sekce módních doplňků. Super tip na vánoční dárek je třeba dárkový poukaz na nákup u oblíbené značky.
 
  • A jsme u dětí. Pro ty kupování dárků radost. Nápadů máte spoustu a myslíte si, že nemůžete šlápnout vedle. Přesto je třeba dárky pro děti promyslet. A především se poradit s jejich rodiči. Hasičská zbrojnice se sirénou malému rošťákovi možná udělá radost, ale jeho rodiče vás mohou ještě hodně dlouho proklínat.

Vánoční klišé: Bez něj to nejde. Nebo jo?

Takové ty dárky, které koupíte na poslední chvíli a vlastně ani nevíte, komu je dáte. Univerzální kosmetický balíček, co se může stát dárkem pro maminku, tchýni, babičku. Teplé ponožky, rukavice a podobné poklady. Tak to jsou přesně ony. Ty dárky, které nikdo nechce dostat.

Tak za ně prostě neutrácejte a zkuste být originálnější. Zamyslete se nad tím, co by doopravdy vaše blízké potěšilo. Klidně se poraďte s rodinou a známými – určitě společně přijdete na ten pravý dárek.

Přejeme vám při výběru dárečků šťastnou ruku!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist