Speciál pro nastávající maminky: Jste na své potomky řádně připraveny?

Kombinované kočárky jsou dobrá volbaUž se těšíte na svého drobečka, dáváte dohromady výbavičku a vybíráte jména. Píšete seznam věcí do porodnice a těšíte se, až si ten uzlíček lásky přinesete domů. A až se z porodnice společně vrátíte, musí být vše pečlivě připraveno. Hned po porodu nebudete mít ani chuť ani sílu běhat po obchodech nebo žehlit. Takže budoucí maminky, máte vše připraveno?

Základní výbavička by měla být praktická

Na miminko by měla doma čekat pořádná výbavička. Ale maminky, nenechte se unést a s nákupy to zase příliš nepřehánějte. Mějte na paměti, že miminka rostou jako z vody a žádné miminko nepotřebuje skříň plnou roztomilých oblečků, ze kterých během pár měsíců vyroste. Proto myslete hlavně prakticky.
 
  • Důležitou součástí výbaviček jsou kočárky. Spousta maminek s pořízením kočárku čeká až na návrat z porodnice, ale vy buďte chytřejší. Zapomeňte na pověry a kočárek si vyberte s dostatečným předstihem. Budete tak mít jistotu, že splňuje všechny vaše požadavky.

Tip: Pokud máte ráda praktické nákupy, omrkněte hit posledních let – kombinované kočárky. V sadě pořídíte hlubokou korbičku, sportovní nástavbu i autosedačku. Budete tak mít jeden kočárek od narození miminka až třeba do jeho tří let. Praktické, že?
 
  • Vystačíte si s velkým balením jednorázových plenek, tričky, osuškami, svetříky, čepičkou a pyžámky. Nejvíce využijete body a dupačky, ale přesto jich postačí od každého maximálně deset kousků. Na miminka narozená v zimě by měly čekat také svetříky, overaly a zimní kabátky.
  • Zkontrolujte také zásobu hygienických potřeb pro miminka a léků. Olejíčků, krémů na opruzeniny, mastiček a vlhčených ubrousků totiž nebude nikdy příliš. Nezapomeňte ani na teploměr, žínku, lehátko do vany a hlavně dudlíky!
  • Rozhodně se neobejdete bez dětské postýlky, ale myslete prakticky a raději než maličkou kolébku s nebesy, ze které vám děťátko vyroste v řádu týdnů, si pořiďte postýlku, která bude sloužit déle.
  • Nezapomeňte ani na sebe – na vás by doma měly čekat kojicí podprsenky a přípravek na ošetření bradavek.

Máte všechno z našeho seznamu? Gratulujeme!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist