Jaké jsou cesty k hebké pokožce

Léto je obdobím, které s sebou přináší větší odhalování těla. A to znamená, především pro ženy, další starost navíc. Zatímco v zimě se ledacos skryje, teď se nic neutají. Zaměřit se musíme na detailní zkrášlení celého těla. Současný módní trend velí kůži bez chloupků, tabu jsou nejen v podpaží a na nohou, ale i v oblasti třísel a na obličeji.

Nejedná se však pouze o estetickou záležitost, důležitým argumentem pro holení je také hygiena. Bakterie se totiž nemohou na holé pokožce množit, nevzniká tak nepříjemný zápach a tělo se snadněji udržuje čisté. Pokud vás nebaví trávit den co den se žiletkou v koupelně, poohlédněte se po jiných možnostech.  Ačkoli je holení žiletkou stále nejoblíbenější a nejrozšířenější, existují i jiné způsoby, jak mít hladkou kůži, a to na mnohem delší dobu. Jednou z nich je i depilace, jejíž největší předností je rychlost. Tu lze provádět mnoha způsoby.

Depilační krémy působí rychle a bezbolestně, hodí se tak i na citlivá místa. Výborné jsou hlavně v oblasti třísel, kde by použití strojku nebo vosku bylo nepříjemné. Stačí pokožku natřít a za pár minut máte vystaráno, nanesený krém chloupky změkčí a pak je jen seškrábnete špachtličkou. Chcete-li vytrhnout chloupky i s kořínky, pak použijte depilační vosk a pro odstranění chloupků v oblasti tváří a rtů, volte oblíbené obličejové depilační vosky. Tato metoda patří k těm nejúčinnějším, zajistí vám hebkou pokožku na tři až čtyři týdny. Pro mnohé se ale může jednat o metodu trochu drastičtější a bolestivější.

Snížit citlivost před voskováním pomohou znecitlivující ampule. Na okolí úst můžete také vyzkoušet samozahřívací depilační papírky. Použijte také pečující přípravky po depilaci, které mají zklidňující a regenerační účinky. Osvědčil se hlavně podepilační olej či podepilační pěna, které zklidňují podráždění a náležitě o kůži pečují.

Vaše pokožka tak bude dokonalá a vy se můžete zase cítit přitažlivě, sebejistě a sebevědomě.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist