Jak se vhodně obléknout a co všechno si zabalit na svůj první trénink?

Konečně jste se rozhodli začít pravidelně sportovat a udělat něco se svým dosavadním životním stylem? Výborně! Změna stravovacích návyků a pravidelný pohyb dokážou s vaším tělem udělat divy, ale mnohdy je nejtěžší se k životní změně vůbec rozhoupat.

Pokud už jste tedy pevně rozhodnutí, že sport bude od nynějška vaší pravidelnou životní náplní, vzhůru do toho. Bez počáteční motivace a vytýčení alespoň základních cílů to ale nebude snadné.

Než se zdravějším životním stylem začnete, ujasněte si nejdříve své priority.

Začněte s hubnutím nabraných kil

Z jakého důvodu chcete začít cvičit a co vás bude každý den ke sportovní aktivitě pohánět?

Až si ujasníte priority a budete se cítit dostatečně odhodlaní, hurá do toho! Jednou z nejlepších ověřených motivací je zajisté kvalitní výbava.

Pokud doposud nemáte pořádné sportovní oblečení, obuv a jiné pomůcky, může být pro vás trénink o to obtížnější. Neváhejte tedy zpočátku investovat do kvalitní základní výbavy, díky které se na cvičení začnete dokonce těšit.

Co si vzít na svůj první trénink?

Mnoho lidí, kteří s pravidelným pohybem teprve začínají, často tápe, co všechno si s sebou na trénink vzít. Zde je proto seznam základního vybavení, které by žádnému sportovci nemělo chybět.

Kvalitní obuv

Toto je položka, kterou mnoho lidí bohužel podceňuje. K efektivním výkonům je však zapotřebí opravdu kvalitní a pohodlná obuv uzpůsobená pohybu, jaký se chystáte provozovat.

Pro někoho, kdo chce začít běhat, bude výběr odlišný než pro toho, kdo začíná holdovat józe. Při výběru sportovní obuvi se zaměřte nejenom na specializaci, ale především komfort a praktičnost obuvi.

Oblečení

Oblečení na trénink opět volte dle typu pohybu. Pokud však hledáte něco univerzálního, nikdy nic nezkazíte sportovními legínami či šortkami, které doplníte funkčním trikem.

Ženy by také neměly zapomínat na speciální sportovní podprsenku, která vás po celý trénink udrží v suchu a pohodlí. 

Váš sportovní outfit by vás ke cvičení měl vybízet, nikoliv naopak. Dejte si proto na výběru opravdu záležet a vyberte si to, v čem se cítíte komfortně jak po fyzické, tak po psychické stránce.

Pitný režim

Abyste si pokaždé, když vyrážíte sportovat, nemuseli kupovat malou láhev s pitím, pořiďte si sportovní láhev, kterou zakoupíte téměř v každém obchodě se sportovním zaměřením. Takovou láhev můžete nosit kdykoliv při sobě a vybrat si můžete z nespočtu barev, tvarů i velikostí. Až budete mít svoji vysněnou láhev, věřte, že na cvičení se opět budete těšit o něco více.

Hudba

Ať už jdete běhat, bruslit, posilovat anebo jezdit na kole, jistě se vám bude hodit nějaký ten rytmus, který vás bude popohánět kupředu a zároveň motivovat. Díky hudbě se ze cvičení stane zábava a vy si se sluchátkami v uších můžete užívat nějaký čas jenom pro sebe. Navíc si skvěle zarelaxujete.

Ručník

Věřte, že na prvním tréninku se pořádně zapotíte. Proto si nezapomeňte přibalit i nějaký ten ručník menší velikosti, kterým v průběhu tréninku zamaskujete, jak moc je pro vás cvičení náročné.

Dobrou náladu

Zapomeňte na lenost a sportu zdar! Uvidíte, že jakmile začnete pravidelně cvičit, stanete se na přílivu endorfinů, hormonů štěstí vyplavujících se při zátěži, doslova závislí. Navíc se můžete těšit, až konečně oblečete svůj nový sportovní outfit!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist