Jak se osamostatnit

Každý z nás jednou bude muset začít řešit osamostatnění a s ním související otázku bydlení. Že tento krok není vůbec jednoduchý, to je víc než jasné. Obzvlášť pro rodiče, kteří své děti milují nadevšechno, bývá osamostatňování velmi složité. Musí se smířit s tím, že jim někdo tak blízký a důležitý odchází. Leckdy jim uniká, že už je nejvyšší čas, aby si jejich ratolest našla svůj vlastní byt a zařídila si svůj život. Zazlívat jim to však nelze, v jejich očích zůstaneme malými dětmi zřejmě napořád.

Otázkou není jen kdy se osamostatnit, ale také jak. Pokud nepatříte k těm mála šťastným vyvoleným a nemáte příbuzné, kteří Vám rádi pořídí útulné bydlení, budete si muset poradit jinak. Nabízí se buď koupě, nebo pronájem bytu. Pokud hledáte opravdu rychlé bydlení, nemáte jistý zdroj příjmů, stěhujete do vzdáleného města, netroufáte si na větší opravy, pak se zdá pronájem bytu jako nejlepší řešení. Koupě bytu je zase ideální v případě, že se chystáte usadit a založit rodinu, se kterou se pravděpodobně nebudete stěhovat několikrát do roka. 

S koupí i pronájmem bytu v Praze je to ale horší, zájem totiž stále stoupá, a tak zájemci nesmí váhat příliš dlouho, protože poptávka je velká. K tomu, abyste našli bydlení Vašich snů, lze využít různé cesty. Hledat můžete na vlastní pěst, což je nejlevnější, ale také časově nejnáročnější varianta. Zeptejte se známých, přátel nebo sousedů, právě sociální kontakty jsou velkým bohatstvím, nebojte se využít ani tolik oblíbená sociální média. Pročtěte inzeráty v novinách nebo projděte internetové realitní servery s nabídkou pronájmu a prodeje bytů, které jsou nejaktuálnější a umožňují vyhledávání podle Vámi zadaných kritérií. A choďte po světě s očima otevřenýma, třeba zrovna při procházce můžete narazit na ceduli s pronájmem nebo prodejem bytu. Na pomoc si však můžete vzít i ověřenou realitní kancelář v Praze, která se na realitním trhu pohybuje již řadu let a dobře zná trh s nemovitostmi ve městě i okolí. Jejích služeb se určitě vyplatí využít obzvlášť tehdy, pokud hledáte byt v pro Vás neznámém prostředí. Právě pro realitní kanceláře je totiž prodej a pronájem nemovitostí každodenním chlebem. Pomohou Vám nejen s hledáním, ale také s kontrolou smlouvy, stavu nemovitosti i vlastníka nemovitosti, a upozorní na případné nedostatky.
TOPlist