Golf jako sport či zábava

Když se řekne golf, mnozí z nás si představí draze oblečené muže s ještě dražší golfovou výbavou, kteří se každý týden schází na prestižním golfovém hřišti. Nenechte se ale zmást předsudky, golf již není pouze zbohatlický sport, určený pro smetánku. Stává se oblíbenou zábavou pro stále více lidí a zamilovat se do něj můžete snadno i vy!

Proč začít s golfem

Začít hrát golf lze velmi snadno. Stačí se vybavit několika golfovými holemi, nastudovat správnou golfovou etiketu a můžete vyrazit na odpaliště nebo hřiště, které máte ve vašem městě, nebo které zkrátka leží vám nejblíž. Pokud navíc rádi zkoušíte nové věci, golf je velmi dobrý nápad už kvůli zdravému pohybu v přírodě, který se s hrou pojí. Golf má ale spoustu dalších výhod. Na hřištích se často potkáte s mnoha zajímavými a mocnými lidmi, kteří vás inspirují, stanou se vašimi přáteli nebo přinejmenším mohou doporučit pár užitečných rad pro hru. 

Golf pro každého

Golf není žádný namáhavý sport, při kterém byste spálili stovky kalorií. Pro hubnutí jej snad nikdo nevyhledává. Oblíbený je hlavně pro krásné procházky, které vás na různých golfových hřištích čekají. Stanete-li se členy některého z golfových klubů, čeká na vás precizně upravený trávník, krásné okolí s rybníčky, jejich ostrůvky, a relax, který můžete prožívat sami, s partnerem nebo přáteli. 

Hraní golfu není nijak věkově omezeno, jako zábavu si jej mohou zvolit ženy i muži, děti i senioři. Na hřišti můžete nechat všechny své starosti a každodenní stres a užít si balzám pro tělo i duši. Je to sport plný elegance, slušného chování i kultivovanosti. Nemusíte se však bát, že by byl golf nudný. Při vymýšlení strategie odpalu se často dost zapotíte. 

Pokud si vyberete golf jako váš nový koníček, vytvoříte si rituál, kterým se můžete odměnit v dnešním uspěchaném světě, a to i v případě, že nedisponujete nejlepší fyzickou formou a tučným kontem. Kompletní golfové sety se dnes dají na internetu koupit za pěkné peníze. Nechte se zlákat a poznejte i vy, v čem tkví kouzlo tohoto vznešeného sportu.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist