Do ruky opravdové dámy patří luxusní kabelka

Luxusní zelená kabelkaSnad každá druhá žena jich má doma takové množství, že je není kam dávat. A i přesto neodolá a jednou za čas rozšíří svoji sbírku o nový kousek. Řeč není o ničem jiném než o kabelkách. Malé psaníčko, velká brašna i luxusní kabelka, každá z těchto a spousta dalších druhů kabelek tvoří nedílnou součást každodenního outfitu žen po celém světě.

Kabelka jako doplněk i praktický pomocník

Kabelka je v módním světě relativně mladý pojem; ve svém dnešním slova smyslu se toto slovo ujalo až ve druhé polovině 19. století. Od té doby se však význam kabelek nezměnil a stále slouží primárně ženám pro ukládání cenných důležitostí i malicherných cetek. S postupem doby se však měnil a stále mění nejen design kabelek, ale i typ materiálu, ze kterých se vyrábějí. V dnešní době běžně narazíte i na luxusní kabelky z hadí nebo krokodýlí kůže, stejně jako na kabelky vyráběné z recyklovaných PET lahví nebo papíru. Fantazii se už zkrátka meze nekladou.

Luxusní kabelka LadyloveNe vždy ale musí kabelky nutně sloužit pouze jako módní doplněk. Díky kompaktním rozměrům dnešních notebooků se většina z nich pohodlně vejde do kabelky a její nositelka se tak nemusí zbytečně tahat s další taškou pro notebook. Na pomezí praktičnosti a módy pak stojí luxusní kabelky se speciálně upravenou vnitřní částí pro uschování pejska. Atraktivnost takového modelu už je ale na zvážení…

Jak nosit kabelku a nezničit ji i své zdraví?

I sebekrásnější luxusní kabelku může naprosto „zazdít“ její nevhodné nošení, třeba muchlání v podpaží nebo ležérní pohupování na předloktí. Než vám dáme několik tipů, jak kabelku správně nosit, udělejte – hlavně pro své zdraví – jedno: vyndejte z kabelky všechny zbytečnosti, které do ní nepatří. Opravdu tam nepotřebujete dvě knížky, diář z loňského roku a litrovou lahev na vodu. Odlehčete kabelce a vyhoďte z ní všechno nepotřebné, poděkuje vám nejen ona, ale hlavně vaše záda.

Luxusní červená kabelkaA teď pár tipů, jak kabelky správně nosit:
 
  • klasická kabelka se středně dlouhým uchem – nejběžnější typ kabelek ve sbírkách žen. Můžete ji nosit jak na rameni (ale nedrťte ji pažemi k tělu), tak i volně v ruce. Myslete ale na střídání stran a noste kabelku střídavě v levé i v pravé ruce.
  • malé psaníčko do společnosti – patří především do ruky, v nezbytných případech pod paži, ale nikdy si ji nezasunujte až do podpažní jamky. Pokud chcete mít celý večer volné ruce, připněte na ni jednoduchý řetízek a noste ji klasicky přes rameno.
  • crossbody kabelka – tento typ kabelek má delší popruh a nosí se, jak název napovídá, navlečené přes hlavu a diagonálně přes tělo. U těchto kabelek si dejte pozor, abyste v zadní části nebyla příliš vysoko, ale pod úrovní boků.

Vybrat perfektní kabelku není občas žádný med. Pokud vás ale vybírání baví a výběrem nové kabelky trávíte hodiny, mrkněte na www.ladylove.cz. V tomhle e-shopu na vás totiž čekají luxusní kabelky nejrůznějších stylů i barev, z nichž si zaručeně každý vybere tu svou!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist