Co pořídit do domácnosti s miminkem

Příchod miminka je radostnou událostí, na kterou je však třeba se náležitě připravit. A to s předstihem - na termín porodu se v tomto případě příliš nespoléhejte, děťátko se totiž může ohlásit klidně dříve. Začněte proto s pořizováním výbavičky hned po nástupu na mateřskou dovolenou, tedy zhruba 6-8 týdnů před porodem. Tak budete mít dostatek času připravit vaši domácnost na příchod nového člena rodiny.

Kromě oblečení potřebuje také spoustu dalších nezbytností. Jednu z prvních věcí, kterou využijete už při cestě z porodnice, je autosedačka. Důležitá je hlavně bezpečnost a komfort vašeho miminka, proto ji vybírejte velmi pečlivě. Pro nejmenší děti je ideální tzv. „vajíčko“, které se snadno přenáší.

K důležitým potřebám patří také místo na přebalování. Uvědomte si, že ze začátku budete děťátko přebalovat i desetkrát denně, což už nějaký ten čas zabere. Proto je třeba vytvořit místo, které bude praktické a pohodlné jak pro miminko, tak také pro jeho rodiče. Je jen na vás, jestli ho zařídíte v koupelně, dětském pokoji nebo ložnici. Skvělou pomůckou pro koupání a přebalování je komfortní stabilní rozkládací souprava. Ta obsahuje vyjímatelnou ergonomickou vaničku s vypouštěcí hadicí, praktickou odnímatelnou podložku na přebalování a odkládací poličku, kam si můžete položit plenky, vlhčené ubrousky, krémy, olejíčky a další hygienické potřeby, které s přebalováním souvisí. Nic vám tak nebude chybět a všechno budete mít hezky po ruce, navíc se dá souprava lehce složit a zabírá tak minimum místa. Oceníte u ní jistě také praktická kolečka, která poslouží k případnému přemístění po bytě. Nemusíte se bát, dají se totiž zabrzdit, takže vám váš malý poklad nikam neodjede.

Praktickým pomocníkem pro každou maminku jsou také jídelní židle na krmení, které umožní pohodlné krmení vašeho děťátka u společného stolu, a to už od narození. Všechny mají snadno čistitelný povrch, jsou dokonale stabilní a vyrobené z nezávadných materiálů. Židličky jsou k sehnání v různých designech. Stačí tak vybrat podle vkusu takovou, které bude vyhovovat vám i malému jedlíkovi.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist