Čaj jako skvělé letní osvěžení

Příprava a pití čaje bývají většinou připisovány zimním měsícům, ve kterých od čaje očekáváme příjemné zahřátí. Vynikající a plnou chuť kvalitních čajů si však můžete vychutnat i v létě. Z vašeho oblíbeného černého, zeleného nebo bílého čaje si můžete vytvořit dokonalé letní osvěžení, které vám dodá energii!

Černý čaj

Černý čaj je mezi konzumenty nejvíce oblíbený, i když je mu těsně v patách čaj zelený. Obsahuje kofein, který Vaše tělo nastartuje na nový den. Pro své povzbudivé účinky a skvělou chuť také bývá často využíván pro letní limonády a ledové čaje. Ty si jednoduše připravíte tak, že čaj uvaříte běžným způsobem, smícháte jej s pomerančovou nebo citronovou šťávou, přidáte med nebo vámi oblíbené sladidlo, nasypat můžete také lístky máty a kousky ovoce. Ledový černý čaj dejte vychladit a podávejte s plátkem citronu a ledem na letní grilovací párty, pikniku nebo u bazénu. 

Černý čaj můžete přidat i do dalších limonád pro zvýraznění jejich chuti. Kromě klasického černého čaje na trhu existují i ochucené černé čaje. Vyzkoušejte černý čaj s příchutí jasmínu, čokolády, růže nebo meruňky!

Zelený čaj

Zelený čaj se tradičně získává z čajovníku, má však jiný postup zpracování, než černý čaj. Prochází minimální oxidací a zachovává si tak maximum ze svého složení. Obsahuje mnoho antioxidantů, které brání tělo proti volným radikálům, snižuje cholesterol v krvi a je prevencí rakoviny. Zelený čaj se zpravidla nedochucuje, ale pokud si jej přejete užít také jako osvěžující letní drink, přidejte do vychlazeného čaje kousky limetky a lístky meduňky nebo máty. Žádná další dochucovadla už do zeleného čaje nepoužívejte. 

Nemáte rádi nebo nemůžete konzumovat kofeinové nápoje? Pak můžete zvolit zelený čaj bez kofeinu, jehož chuť zůstává zachována stejně jako všechny jeho kvality.

Bílý čaj

Specialitou mezi čaji je bílý čaj. Tento speciální a velmi aromatický čaj je delikátním nápojem a vyrábí se z mladých čajových pupenů, obalených bílým chmýřím - odtud jeho název. Bílý čaj má velmi jemnou znamenitou chuť a je mírně nasládlý. Nepraží se ani se neoxiduje, proto si uchovává mnoho blahodárných látek. Jak už jeho vzácný vznik napovídá, bílý čaj si nežádá žádná sladidla ani dochucovadla. Užijte si proto jeho chuť, která může být v některých směsích doplněna o tóny pomeranče, manga nebo kaktusu, bez jakýchkoliv dalších příměsí pouze s kostkami ledu. Kvalitní a osvěžující nápoj je na světě!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist