Boty přes internet? Musíte znát přesnou velikost svých nohou!

Nakupování v e-shopech je velmi pohodlné, tedy pokud se vám zrovna nezatoulá zaslaný balíček. Abyste si však mohla pořídit dámskou obuv, budete muset znát naprosto přesně velikost svých nohou.

Výběr obuvi na eobuv.czNakoupit boty v některém z e-shopů? 

V internetových obchodech lze sehnat spoustu kvalitní obuvi (viz např. nabídka bot Geox), jenže kupovat toto zboží na dálku přináší určité komplikace. Na druhou stranu existence celé řady e-shopů, které se specializují právě na tento sortiment, jasně dokazuje, že o zákazníky v žádném případě nouzi nemají. Díky tomu, že si obuv nemůžete předem vyzkoušet, je ovšem nezbytně nutné znát naprosto přesně velikost svých nohou, bez čehož bude takový nákup skutečně problematický.

Jak přesně změřit délku chodidel? 

Ač jsou pochopitelně boty označeny velikostí, není to tak snadné. Někde lze totiž narazit pouze na zahraniční číslování a jeho převod na číslování tuzemské nemusí být úplně přesný. Někteří výrobci (např. Adidas) sice používají nám známé číslování, jenže je zase posunuté. Pokud si tedy chcete pořídit boty Adidas, rozhodně na to pamatujte. Mnohé internetové obchody jako např. Eobuv.cz však naštěstí uvádějí i podrobnější popis a na dotaz vám navíc poskytnou příslušné informace.

Tak jako tak je ovšem základem změřit přesně velikost svých chodidel. Jak na to? Máte hned několik možností. Můžete si kupříkladu pořídit speciální měřidlo. Nechce-li se vám jej ale objednávat, úplně postačí obyčejné pravítko. To je možné použít přímo (stačí opřít chodidlo o stěnu), což je ovšem lepší provádět s asistencí někoho druhé, anebo si stoupnete na papír, své chodidlo obkreslíte a výsledný obraz následně změříte. Jak vidno, nejedná se o nic složitého.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist