4 tipy, jak trávit čas s dětmi kreativně

Trávení času s dětmi kreativněDny jsou krátké, odpoledne už je brzy tma a venku se děti už těžko vyřádí. Tak je potřeba je zabavit, aby vám z toho čekání na Ježíška nezbořily dům. A posadit je před televizi je sice snadné, ale to by byla věčná škoda, když jde ten čas trávit mnohem příjemněji!

Tvořivé odpoledne pro malé i velké

Dětské výtvory budou na vaší lednici viset ještě hodně dlouho. A budete se z nich radovat, i když už budou vaše děti dávno dospělé.

Pokud máte hlavu plnou nápadů, tak je třeba je začít realizovat. Co třeba vyrobit ze staré krabice domeček pro panenky? Nebo vyrábět vánoční dárky? Pro děti je tvoření přirozené, tak ho podpořte a něco okoukejte.

Pokud vás žádná kreativní aktivita zrovna nenapadá, můžete si pořídit třeba kreslící sady pro děti či jiné kreativní sady, které obsahují všechny potřebné pomůcky i návod pro tvorbu konkrétního projektu. Ty nejlepší najdete na Agatinsvet.cz.

Rodinné fotky a hra Bingo!

Pokud máte rozvětvenou rodinu, tahle hra je pro vás jako dělaná. Vezměte devět fotek vašich rodinný příslušníků a rozestavte je do tří řad po třech obrázcích. Dítku dejte devět prázdných papírových kartiček. Když zvoláte „babička“, „strejda“, „teta Markéta“, atd. dítko má za úkol zakrýt kartou příslušnou fotku. Jakmile bude mít tři v řadě, zvolá „bingo“!

Pohádky s vlastním koncem

Vezměte knížku s oblíbenými příběhy a začněte číst. Jakmile se dostanete ke zlomové pasáži, zeptejte se svého dítka, jak by se zachovalo. „Co bys dělal/a, kdyby tohle někdo udělal tobě? Co měla podle tebe Popelka udělat?“ Naučíte je tak kritickému myšlení a určitě se oba pobavíte. Můžete pak zkusit příběh vyprávět tak, jako by se oblíbená postava zachovala tak, jak by vaše ratolest chtěla.

Domácí diskotéka

Připravte svým dětem party. I když není co slavit, proč si nezařádit? Ztlumte světla, vložte do přehrávače oblíbené taneční písničky, připravte občerstvení v podobě barevných ovocných koktejlů a hurá na to! Můžete vyhlásit soutěž o nejlepšího tanečníka či tanečnici, nebo udělat malou módní přehlídku.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist