3 grilovací recepty: Prodlužte si léto

Maso na grilLétem grilovací sezóna zdaleka nekončí! Milovníci grilovaných pochoutek si na své přijdou, kdykoliv se jim zachce. Našli jsme 3 nejlepší grilovací recepty, které si můžete dopřát klidně v zimě.

Grilování po celý rok

Za grilovací sezónu je považováno v zásadě jen léto. Ale už i v Čechách se začíná rozmáhat trend celoročního grilování. A není omezen jen na ty šťastnější, kteří se mohou pochlubit zimní zahradou. Pokud máte zahradu, můžete uspořádat grilovací párty klidně v prosinci – stačí jen pořídit kvalitní kontaktní gril, pár dek a připravit zásobu svařáku. 

Když bydlíte v bytě, můžete grilovat na balkoně, ale i bez něj to půjde snadno. Potřebovat budete jen elektrický gril, který vám nezačoudí celý byt.

Tip: Kvalitní grily najdete na grilovani.cz společně s tipy pro začátečníky i pokročilé mistry grilu. Kromě grilů a pomůcek tam objevíte i recepty na grilování, ze kterých jsme pro vás vybrali ty nejoblíbenější.

Překvapte netradičním nápadem

Maso a zeleninu griluje každý. Co zkusit třeba grilovaný dezert? Grilovaný ananas s karamelem a vanilkovou zmrzlinou si zamilujete po prvním ochutnání!
 
  • Připravte si ananas, plechovku kokosového mléka, ½ hrnku hnědého cukru, lžičku mleté skořice, snítku máty na ozdobu a vanilkovou zmrzlinu.
  • Ananas oloupejte, rozkrájejte na kolečka tak 1cm silná a jádro plátku ananasu vyřízněte. Protřepte kokosové mléko a nalijte ho do misky. V druhé misce smíchejte skořici s cukrem.
  • Každé kolečko ananasu potřete štětečkem po obou stranách kokosovým mlékem a posypte (také po obou stranách) směsí cukru a skořice. Položte plátky ananasu na horký grilovací rošt a grilujte, dokud pěkně nezhnědne na obou stranách (pozor na přepálení cukru – aby nezhořkl).
  • Přeneste plátky ananasu na talíř, přidejte vanilkovou zmrzlinu a ozdobte mátou.

Grilovaná zelenina se sýrem

  • Připravte si rajčata, papriky, oregano a balkánský sýr.
  • Rajčata nakrájejte na kolečka a papriky na očištěné plátky.
  • V misce rozmačkejte balkánský sýr a smíchejte s oreganem a případně jiným kořením podle chuti.
  • Zeleninu nechte ogrilovat z jedné strany zhruba 5 minut, poté otočte a naneste směs sýru a koření. Grilujte, dokud sýr nezměkne.

Připravte si vlastní steakovou směs koření

  • 1/2 hrnku hrubozrnné soli (nejlépe mořské)
  • 1/2 hrnku čerstvě drceného pepře
  • 1/4 hrnku sladké papriky
  • 3 lžíce chilli
  • 2 lžíce kajenského pepře
  • 2 lžíce česnekového prášku
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžíce tymiánu

Vše smíchejte v misce. A nechte si chutnat!

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist