Kojení mě psychicky ničí, kojit nebo davat UM?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #265957 4.8.2015 11:52

Ahoj holky,potřebuju znát názor od jiných lidi.Mam 3 týdny Staré mimčo od začátku plně kojím.Malá krásně přibrala. Jenže jsem od začátku z toho kojení psychycky odrovnaná ,u každého kojení jsem brečela někdy bolesti ze začátku a pak už ze mě to ničí jak časově tak psychycky..no a poslední dobou mi mimčo u prsu začlo plakat,vztekat se atd.Takže to mi nepřidalo...jinak mlíčko jsem měla furt.No a včera jsme byli u dr na kontrole po 14 dnech a zjistili jsme, že malá přibrala za tech 14 dni jen 140 g což je bida...tak nám dr půjčila váhu na važení a Já zjistila že po kojení normálního našeho času což je 20-25 min vytáhla jen 30 ml což mě zděsilo. Protože krásně saje celou tu dobu. No furt brečela za chvíli po kojení Protože mela hlad takže Já nic nedělala, než furt kojila..no a včera večer už neměla co tahat ztratila jsem mléko zkoušela jsem odsát z obou prsů a nic. ..tak jsem musela běžet koupit UM abych ji dala co jíst přes noc.Na první krmeni mi vytáhla 60 na druhý už 70 a tak to jde furt takže pije dobře a je i spokojena a Já taky.Jenže mlíko se mi udělalo přes noc mam prsa nalite.Tak teď nevím co dělat jestli krmit UM nebo MM.Bojim se ale že to dopadne jako včera.Že mě vysaje a pak nebude mit co a saje málo hlavně to MM.Tak co by jste řekli? Díky

  • 04.08.2015 23:54:33 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 04.08.2015 23:54:33 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vždyť je ještě malinká, má tři týdny, musíte se sehrát. Pokud máte tolik mlíka, že se vám tak nalívají prsa, tak by bylo škoda to nezkoušet. Já bych jí nabízela primárně prsa a až teprve by se nenajedla, tak bych dokrmila. Ony se to miminka taky musí teprve naučit. A to, že nonstop kojíte je v tomto věku úplně normální a přirozené. Pro dítě je důležitý i ten kontakt s matkou.

  • Pokud vás kojení takhle trápí a jste z toho zničená,asi by bylo lepší toho nechat. MM se vzdávat nemusíte. Já jsem kojení nesla hodně špatně,strašně mě to bolelo,tak jsem odsávala a krmila syna z flašky. Dělala jsem to tak do půl roku,pak jsem o mléko přišla.. Myslím si,že můj vztah se synem to nijak nenarušilo,krmila jsem ho u sebe v náruči a normál jsem chovala,mazlila.. Kojení je určitě nejlepší,ale svět na tom nestojí. ;-)

  • Kojení má být radost, pokud tě to takhle trápí tak by možná bylo lepší přejít na umělé mléko. Pokud jsi u kojení vystresovaná je vystresované i mimčo. Možná to zkusit ještě chvilku a když se to nezlepší přejít na umělé.

  • caaat5.8.2015 8:20

    Zažila jsem to u obou holek. U té první mě to taky hodně stresovalo, ale nakonec jsem to nějak překousla (asi měsíc jsem odstříkávala a dokrmovala, než se mi zahojily bradavky) a pak jsem kojila do 20 měsíců přes kloboučky. U té druhé jsem si řekla, že se nebudu už tak stresovat, kloboučky nasadila hned v porodnici a když jsem u doktora zjistila, že malá přibírá hrozně málo, nasadila jsem UM a dokrmuju. Prostě nezvládnu víc než 3x denně kojit, tak se nebudu stresovat a tím stresovat i malou.
    Doporučuju myslet hlavně na to, aby mimčo bylo spokojené a najezené (je třeba to přepnout v hlavě z toho, co všude čteme, že kojení je to nejlepší na světě), budeš víc v klidu a třeba se vrátíš k plnému kojení. Je fajn, že máš tu váhu a můžeš si kontrolovat, kolik od Tebe vypije. Hodně štěstí

  • Taky jsem někdy z kojení byla zničená a zpočátku to byl fakt boj, než jsme se se synem sehráli. Ve vašem případě bych zkusila primárně kojit (pokud píšete, že se vám prsa nalévají) a kdyby byla malá ještě hladová, tak bych jí dokrmila UM. Ono taky až malá trochu povyroste a zesílí, půjde jí sát z prsou lépe.
    Já jsem občas také bojovala s tím, že mléka bylo v prsou málo (hlavně v období růstových spurtů). Na radu kamarádky jsem vyzkoušela homeopatika (Ricinus communis). Říkala jsem si, že ublížit nemohou a když pomůžou, jen dobře. A vždycky to zabralo - cítila jsem, že prsa jsou plnější a syn se opravdu po kojení tvářil spokojeně a nebyl hladový.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist