Zarustajici nehty

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375724 5.10.2017 23:19

Ahoj. Jsem uz naprosto zoufala. Pres 6 let me trapi zarustajici nehty na palcich. Mam to po tatovi. Vzdycky se to strida. Nejdriv mi zarusta levej, pak pravej. Byla jsem pred nekolika lety s levym na plastice a od te doby se to zlepsilo. Ale v poslednich 2 letech se mi to vraci. Bud na obou nehtech, nebo jen na jednom. Nevite jak to resit? Kdyz jsem s tim byla na chirurgii, jen mi vystrihli tu spatnou cast a poslali me domu, ale problemy pretrvavaji. Nevite co na to vazne pomaha? Moc dekuju za rady.

  • 20.03.2019 19:50:23 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Minu6.10.2017 5:55

    Najdi si podologa... já už taky byla zoufalá. Pravidelně jsem začala docházet na pedikůru (ale opravdu k podoložce) a ta mi ty nehty postupem času tak napravila, že teď už mi stačí jen pravidelně po koupání odtahovat kožní val od nehtu. Nakonec jsem nemusela na žádnou plastiku, nic. A tááák se mi ulevilo. Jo a doporučuju kvalitní boty, hlavně ne s úzkou špičkou. Nenos těsný ponožky a když je to možné choď v botách s volnou špičkou (pantofle, ...). Držím palce :-)

  • petulka66.10.2017 6:39

    Já byla dokonce několikrát na stržení nehtu...na obou nohách.. Je to teda až tak 10 let...takže se to možná dřív tak řešilo standardně... Ale teď vždycky když cítím, že se začíná nehet podbírat (nebo spíš ta kůžička kolem) tak po koupání pod nehet nacpu kousek ubrousku/kapesníčku, aby se jakoby přizvedl a vždy to pomůže..

  • mně teda pomohla opravdu ta chirurgie, kde se tím, jak tu část zarůstajícího nehtu vyřízli, tak než dorostl, tak se to upravilo a prakticky už mi nezarůstají.
    existují i krásné formovače na to, aby nehty nezarůstaly - nosí se to tak půl roku a pak by měl být pokoj.
    je potřeba dobře stříhat nehty a nenechat je zarůst.

  • mě s tím pomohli na podiatrii. Nevrátilo se mi to. Jako prevence je dobré po koupání "vydrbat" palce kartáčkem na nehty.

  • Mamce pomohlo si udělat uprostřed nehtu svislou rýhu, pak to ty okraje netáhlo tak dolů. Ale musí se to hooodně opartně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 427 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist