Zánět v dutine ústní u dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #359183 26.7.2017 10:08

Ahojik holky, potřebovala bych poradit..Má 19měsíční holčička nám.onemocnela..prvni to byli dva dny prujem, pak to ustoupilo a stolice v normalu, pak přišli šíleně vysoké horecky az 39,9 a to uz jsme s manželem jeli na pohotovost, kde nám řekli, ze neví co ji je ze to krátká doba na zjištění a ze ma jemně zarudly krk a jemně zvětšené uzliny plus ty teploty a poslali.náš domu s ibalginem na sražení teploty, teploty zacali po dvou dnech opadat,ale za to se zhoršila pusinka, odmita mi jidla z kousky,prstíky furt strka do pusinky narika u toho nekdy o histericky place a to i kdyz si dá dudlik, ten uz automaticky odmita..do krku ji bohuzel nevidim,ale v pusince ma nazloutly povlak a sem tam.na jazyku nacervenaly flicek,jde i citit zapach z ust..byla jsem i u obvodni a ta mi rekla, ze je v puse mensi zánět a ze ji mám dávat hermanek, takze no coment.chci zajit do lékárny, at mi na to něco daji,ale chtela jsem radu nez tam pujdu, jestli nemáte s tím nějaké zkušenosti.Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Angina, afty, zuby nebo ruce,usta,noha (sedma nemoc)

  • možných je několik věcí - angina (ta bývá častá i v létě), afty (ty dělají v puse hodně bolavé). na každý pád bych toto neřešila jen v lékárně a u Dr asi trvala na CRP, pokud měla malá tak vysoké horečky, tělo s něčím bojovalo a asi ještě bojuje.
    navíc ani heřmánek nemusí pomoci a pokud si malá do pusy nenechá sáhnout, tak moc nevím, jak si s ním pomůžete. a určitě to nevypláchne všude sama tak, jak je potřeba.

  • Mít takovýhle přístup moje doktorka, tak okamžitě přecházím jinam. A možná bych i zvažovala stížnost. Horečka skoro čtyřicítka, dítě má evidentní bolesti a ona navrhne heřmánek? A v dnešní době aby někdo neměl CRP tester? To snad ne... vzala dcerce alespoň krev? Udělala stěry? Jestli ne, fakt bych změnila lékaře. Chápu, že jste z malého města a jiní lékaři nejsou, ale tohle je prostě vrchol. Šla bych jinam i s tím, že bych musela dojíždět. Zdraví máme přeci jen jedno.... ať je co nejdříve dobře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist