Vztah s ženatým mužem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270585 16.12.2020 18:17

Dobrý den,

předem se omlouvám a vlastně i počítám s kritikou. Zamilovala jsem se do staršího ženatého muže a on do mě, ale jak jistě víte, nemůžeme být spolu. Vídáme se skoro každý den, voláme si nebo si alespoň napíšeme zprávu a je nám spolu hezky, mě osobně nebylo takhle dobře v něčí přítomnosti. Jenže to chci ukončit, musím...ikdyz to tak necítím, musím to skončit, ve svém vlastním zájmu. Ale vůbec nevím, jak to mám udělat. Poslední dobou mě zabíjí představa, že usíná vedle své ženy a taky to, že se musíme schovavat, aby nás spolu někdo neviděl. Prosím, poraďte mi. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, vztahem s ženatým jsem si taky kdysi prošla, nakonec jsem to ukončila, protože mi došlo, že kdybych s ním zůstala, tak bych ztrácela čas, nikam to nevedlo. Závisí na tom, jestli ten tvůj má děti, jak moc si váží svojí ženy, jestli mají společný majetek atd. Za mě, pokud to s tebou tahne více než přes rok a nic se neděje, tak naděje na plnohodnotný vztah je dost malá. Jestliže je bezdětný, pak se měl rozhoupat už dávno, takhle trápí nejenom tebe, ale i svojí ženu, jestliže má děti, tak je to problém. I kdyby od rodiny odešel, uvědom si, kolik problémů to pak přinese, jeho špatné svědomí vůči dětem, alimenty, slzy dětí, řešení majetku, porozvodové trauma. A ty by jsi byla ta, která to, i když to tak není, způsobila. Mohl by ti to dávat sežrat, a nejenom on, a to není nic příjemného. Já toho tvého neznám, ale tyhle příběhy se opakují. Zkrátka, není to lehké, zároveň vím, že není lehké od toho odejít. Já se se s ženáčem nakonec rozešla, protože mi to věčné čekání a skrývání začalo vadit, řekla jsem si, raději věčná samota, než tohle... Pak jsem byla dlouho sama, chlapi jsem nemohla ani vidět, ale v závěru se to vyplatilo. Potkala jsem svobodného, bezdětného, a založila jsem rodinu s čistým štítem. Role milenky má svoje výhody, nepereš mu spodky, nevyváříš pro rodinu, když má chlap přijít, hezky se upravíš a zažiješ si jen ty hezké chvilky. Nicméně, budeš vždy ta druhá. Je to jen ta tobě. Znám holčinu co má s ženáčem dítě, no co myslíš, on od rodiny nikdy neodešel, ona zůstala svobodná máma. Ani nevím, jestli jí na dítě platí, pochybuju. Ta holčina to nějak dává, protože vždycky to nějak dáš, ale myslím, že jí dodnes trápí, že jen díky jejímu špatnému výběru její malá holčička nemá tátu. Lidi myslí různě, a každý má právo žít, tak jak chce, ale myslím, obecně, že my ženské se neradi dělíme a většina se snaží najít takového chlapa, který by ji zajistil bezpečné hnízdo pro její mladé a hezky se o ně staral. Tak to je, bylo a bude. I když, spousta holek mi řekne, jsi stará škola. Možná jsem, ale tohle zatím funguje po tisíciletí. Ano, jsou země, kde je jeden chlap na pět ženských, ale i tyhle země mají svoje pravidla. My v nich nežijeme, my žijeme v Evropě, kde to pořád funguje máma, táta, dítě...žádná teta navíc, jestli mi rozumíš. Moc se rozkecávám, přeji ti správné rozhodnutí.

  • Ahoj, jsem teď v podobný situaci, akorát já mám přítele. Kolik vám je a jak dlouho to trvá? Jestli se vážně zamiloval, tak je na něm, koho si vybere. Jestli bude dál se svojí ženou nebo se rozvede a bude s tebou. Je to těžký rozhodnutí, ale pokud se dlouho nemůže rozhoupat, je lepší to ukončit. Najdeš někoho, kdo s tebou bude rád a budete mít normální vztah bez skrývání se. :) Rozchod je vždycky těžkej, nikdy nevíš, jak ten druhej bude reagovat. V klidu si sedněte a promluvte si.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 427 odpovědí a 409 658 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist