Toužím po holčičce, která nikdy nepřijde...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338512 13.7.2016 19:58

Ahoj maminky, mám doma 2 krásné kluky, menší je ještě miminko, oba je moc miluju. S manželem jsme se domluvili na 2 dětech, oběma nám to tak přijde ideální, akorát mě nějak nikdy nenapadlo, že bych neměla dceru. U obou těhotenství jsem tak od 2. trimestru tušila kluky, ale naděje tam byla stále až do 2. UZ, kdy se mé tušení potvrdilo. U prvního syna jsem si trochu pobrečela, ale rychle se s tím smířila a začala se těšit a nakonec jsem i byla ráda, že budu mít syna. Zároveň jsem ale do budoucna nepřipouštěla jinou možnost, než že druhé bude holka. I mi přišlo, že si to zasloužím, než jsem potkala manžela a vlastně i během prvních měsíců po porodu jsem si prošla řadou těžkostí, navíc jsem se z "lekce", že mám syna, poučila a uvědomila si, že jsem byla hloupá... S tím, že druhé je kluk a nic dalšího nebude, nejsem vnitřně smířená doteď. Malej je úžasnej, nedala bych ho, ale holku chci pořád. Kdybych měla 100% jistotu, že holka vyjde, přemlouvám manžela dnem i nocí, ale to riziko, že třetí bude zase kluk, podstupovat nechci. Jediný důvod PRO je vidina holky, všechny další důvody jsou PROTI. Určitě se o třetí pokoušet nebudeme, ale bohužel moje fantazie s potencionální holčičkou koketuje stále (i když si ty myšlenky zakazuju, vyplouvají na povrch samy, i se při tom rozbrečím, když si uvědomím, že to nikdy nebude realita). Chtěla bych si popovídat s maminkami, které jsou na tom podobně, mají syny a pokoušet o holku se nebudou, ale i s těmi, které zvažují, zda se pokusit o holčičku, případně už se o ni i pokusily. Prosím, neodsuzujte mě, nepište, že hlavní je zdraví, to já vím a vážím si toho, na druhou stranu i drobné bolístky se přece mohou řešit a ne zametat pod koberec jen proto, že existují i problémy daleko vážnější. Snad chápete, jak to myslím. Děkuji a budu se těšit na případné odpovědi.

  • 15.07.2016 12:23:11 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mám doma 3 kluky a ted skoro 3měsíční holčičku. Kluci jsou z prvního manželství.
    Mám je ráda všechny stejně a napočtvrté mě naopak zlobilo,když každý říkal, že teď to musí být holka.Je úžasná, je to jiné,ale bylo mi jedno,kdyby byl další chlapeček. Manžel chtěl holčičku a kluci ségru. Nejvíc jsem si přála holčičku napodruhé,ale nepobrečela jsem si ani jednou,že není. Teď mi to bylo úplně jedno. Každopádně myslím, že důvodem pro další dítě by určitě nemělo být pouze pohlaví. :-)

  • Kamarádka taky chtěla moc holčičku, do třetice kluk, tak si pobrečela a ted je ráds za tři kluky :-) Známá taky čeká třetí a zase kluk, spolužačce se ted narodil třetí chlapec :-) Mám zatím jednoho chlapečka, druhé chceme a někdy o tom přemýšlím, že je to vlastně jedno, že klidně i dakšího kluka...ale pak mě přepadne myšlenka, že ne, že chci holčičku :-) No uvidíme :-) Třeba až mladší povyroste a budou si spolu hrát a rozumět, tak si na holčičku ani nevzpomeneš :-)

  • A co resit touhu po holcicce adopci?

  • petulinkaa1313.7.2016 21:20

    Rozumim,ja chtela vzdy holku a vzdycky jsem rikala,radci dve holky nez dva kluky :-D ale je jasny,ze je nejdulezitejsi zdravi a to je proste fakt! Mam holcicku tajze druhe by mi bylo jedno,ale myslim,ze druhe ani nebude,ne ze bysme nechteli,tve touze ale rozumim,bez holky si to neumim predstavit :-)

  • Ahoj.. Trochu ti rozumim mam za sebou dve tehotensrvi z roho jedno neuspesne.. S pritelem jsme dlouho planovali miminko uz na skole a porad jsme si rikali budeme mit holcicku Gabinku. Kdyz prisla vhodna chvile tak jsme na Gabince zacali pracovat a za nedlouho se povedlo..kdyz jsme jeli ve 13tem tydnu na genetiku porad jsme resili at je tam ta nase prcina a prcina tam opravdu byla jen tehotenstvi skoncilo :-( mela nejakou vyvojovou vadu a nakonec ji prestalo i tlouct srdicko tak me cekala revize. Moc me to zlomilo ale hned jak to slo asi dva mesice po jsme zkouseli znovu a povedlo se nam a ve 13 tem tydnu nam rekli ze vidi jasneho chlapecka. Trochu mi z toho bylo smutno ale porad jsem byla tak stastna ze je zdravi a modlila se aby se nic nestalo.. Uz je tomu 16 mesicu co mam doma krasneho chlapecka na ktereho jsem tolik pysna a hrozne moc ho miluji.. Samozdrejme touha po holcice nevyprchala a moc bych byla rada kdyby mel maly jednou sestricku ale buh vi co mi nadeli. I kdyby to byl druhy chlapecek budu se z nej tesit jen ta touha porad zustane, ale treba take ne. Uzivej si kluku, uzivej si miminka a buh vi jednou se treba jeste do tretice o miminko pokusite a holcicky se dockas :-)

  • švagrová to měla stejně, 2 kluky ale toužila po holce, tak to zkusili a on zase kluk :-)
    já myslím že je dobře že se pohlaví vybrat nedá, že je to vždycky na přírodě.... buď ráda za to co máš, je tu spousta holek co nemohou otěhotnět několik let....

  • Ahoj, máme doma 2 kluky - ikdyž o druhém říká dětská, že je skrytá holčička - dlouhé řasy, velké oči, jemnou pleť, hodňoučky, prostě takové zlatíčko.
    Upřímně ti řeknu, že moje touha před i v těhotenství byla jediná - zdravé miminko, které nebude mít po mě zdravotní problémy.
    Bylo mi jedno, zda to bude chlapeček nebo holčička.
    Chtěli jsme tři děti, ale druhé těhotenství byl tak trochu průšvih - hlavně porod - předčasný, překotný, kdy jsem měla velkou ztrátu krve a málem přišla o dělohu, takže je riziko jít do třetího a já se musela smířit hlavně stím.
    Pro mě je opravdu nejdůležitější, že jsme všichni zdravý.

    Znám rodinu kde 6x zkoušel kluka a mají 6holek.
    Strejda zkoušel kluka 3x a má 3 dcery.
    Tchýně chtěla holky a má 2 kluky.

  • almi13.7.2016 22:08

    Ahoj, já to mám opačně. Mám dvě holčičky, dnes už puberťačky. Když byly malé, shodli jsme se s manželem, že další dítě už ne, i když do nás lidé z okolí pořád rejpali, kdy že si pořídíme toho chlapečka. Před několika lety jsem zatoužila po třetím dítku. Manžel o tom nechtěl nejdřív slyšet, nakonec podlehl mému lákadlu, že by se třeba mohl podařit konečně kluk. Vím, že bych mu ráda dala syna, ale byli bychom rádi i za další holčičku. Bohužel příroda nám už rok a půl nepřeje. Asi je moudřejší víc než já a snad ví, co dělá :-( Ale tak nějak je mi vnitřně smutno, že toho kluka mít nebudeme... Asi jako ty to máš s tou holčičkou.

  • marketaj14.7.2016 4:38

    Ted v kvetnu se nam narodil druhy kluk a nasla se spousta rejpalu, kdy se pokusime o holku.... Ma odpoved byla strucna a jasna: do toho nejdeme, rada se necham vyjimecne poucit a v tomhle případě, to beru ze to nevychazi ve vetsine pripadu ( 4 kluci, 2x 3 kluci). A vbitrne mam take jasno - nez jsme se dockali prvniho syna, tak to trvalo 4 roky a 2x jsem skoncila na revizi. U druheho jsme tomu nechali volny prubeh a ono to vyslo hned.... Ale jak to vyslo hned, tak se samozrejme objevili komplikace později. Prvni screening vysel blbe a tak nasledoval kolobeh dalsich vysetreni, ktera prvotní obavy nepotvrdila. Ted mam doma dva sigry (26 mes a 2 mes skoro). Jsem za ne rada, je to s nima narocne a doufam, ze v budoucnu budou opravdu partaci. A komu nejvic vadi, ze jsou dva kluci? Babickam - jedna by chtela sit saticky a sukynky, druhá ma zase nausnicky. A za mne? Nemusim resit zmenu obleceni ani hracek, je mi jasne, ze auta a naradi pofrci dlouhou dobu. Jo a aby nebylo pochybu, tak mame dva kocoury, takze to je opravdu na nne presilovka:-D

  • Naprosto te chapu a mam to podobne. Pritel ma dve dcery s predesleho vztahu a spolu mame dvouletou holcicku (kdyz mi rekly v tehu ze to bude holka tak mi ukapla slza,prala jsem si chlapecka), proto jsme si rekly ze tri staci a dalsi uz pokouset nebudeme. Osud vsak chtel vse jinak a ja jsem podruhe tehotna. Tehotenstvi je od zacatku uplne jine nez prvni a tak jsem doufala ze kdyz to bylo tak neplanovane tak ze se snad povedl ten chlapecek. Na druhem screeningu mi rekly ze to bude na 90 holka. Jsem sice rada ze se dobre vyvyji a nejsou zadne problemy (snad do listopadu ani nenastanou) ale ta touha po synovy je velika a tak je mi strasne lito ze bude opet holka. Jsou obas i dny kdy si pobrecim,protoze v mem okoli cekaji vsechny kamaradky i zname chlapecky a me je z toho pak vzdy smutno ze ja se toho syna nikdy nedockam,protoze dalsi ditko uz opravdu porizovat nebudeme. Vsichni mi stale rikaji jak mam byt rada ze je mimco zatim v poradku a doufat ze to tak bude i po porodu a pak ze se mam radovat z toho ze mam dve zdrave holcicky,ale nikdo z nich nedokaze pochopit to ze ja za to rada jsem ale proste ta ma touha po synovi je nekonecna a at delam co delam tak v sobe tenhle vnitrni pocit proste mam a asi i mit budu. Takze asi vim jak se citis.

  • Zatím je moc brzy, třeba přijde doba, kdy na to nebudeš pohlížet jen takto a i přes domluvu zatoužíš skoro nezjištně po dalším dítěti. Vím, dost se ta myšlenka pere s rozumem, protože přeci jrn 3děti...,ale jak se říká-nikdy meříkej nikdy. Ps. můj manžel je ze tří kluků, sousedka nadávno porodila klula čtvrtého, ani s jiným partnerem se to nezměnilo. Někde to je zase naopak, ale u dvou dětí je celkem velká šance, že budou dvě holčičky nebo kluci. Každopádně, třeba se tvá touha vyplní přes generaci. Tchyně má teď celkem 4vnučky +jednu nevlastní a zatím jen 2vnuky :-)

  • Ahoj i ja se podelim o zkusenost.....mam doma kluky 4!!!!!Nejstarsimu je 17 a nejmladsimu 7.....no co ti napsat...vzdycky jsem chtela holcicku...vzdycky kdyz mi rekli opet kluk trosku jsem zaslzela ale byla jsem rada ze je mimi zdrave....po 4 kdyz jsem otehotnela jsem v 5 mesici sla na utz na vysetreni srdicka miminka a tam se me dr.ptal jestli to chci vedet ze ma dobrej utz...no jasne ze ano....no vidim holcicku a klidne si necham vzit diplom jestli to ho holka nebude:-D....vtipalek...no a ja snad celej den probrecela radosti...no nicmene jsme jeli asi za 4 tydny na 3D utz.tam opet dr...vite co to bude?a ja hrde jo holka jupiii....tak super mrknem na to...no jezdil mi po brisku takivou dobu porad zastavoval obraz atd....a najednou na obrazovce obrazek:-o....no tohle holcicka neni a tam pindik s koulickama....normalne jsem se nezmohla ani na slovo:'-(..manzel se zacal smat jak strelenej:-D....no takze takovy sokec hruza...miluji svoje deti neskutecne moc ale touha po holcicce nikdy neprestala:-(....nicmene mezi detmi jsem 3x potratila....tak se proste utesuju tim ze holcicky se me nedrzi....dalsi mimi uz mit nemuzu uz sem si nechala prerusit vejcovody.......je to asi 4 roky a nedavno mi 17tety syn rekl ze by chtel jeste sourozence......on vi ze to uz nejde ale prej umelym oplodnenim by to slo...haha to se mnou malem seklo.....a zacal co kdyby to byla mimi holcicka....promin za povidku.....tez to v sobe mam a myslim ze to nikdy neprestane8-.

  • Kamoska má 2 kluky a vždy chtěla holčičku,mne tu moji až "zavidela"(v dobrém- vždy rikala to je ta hodná holčička- později na ni názor změnila :-D).pak se její manžel vrátil z hor a jak byla zima, tak se spolu zahřáli a nakonec jim holčička vyšla.
    Kámoš má pro změnu 3 holčičky. Touhu po holčičce chápu, vždy je to 50:50 jestli to vyjde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 706 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist