Těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424748 9.7.2020 19:12

Dobrý podvečer jmenuji se Sabina je mi 17 let,mám přítele kterému je 18 let,před měsícem jsme se spolu vyspali a já jsem si dneska ráno udělala těhotenský test,a pro mou smůlu je pozitivní...Co mám dělat?Jak to doma říct rodičům?Studuji na střední škole a mám před sebou ještě 2 roky. Prosím poraďte mi,přítel to taky zatím neví...Předem děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy9.7.2020 20:11

    Tak máš 2 možnosti - buď si dítě necháš nebo půjdeš na přerušení. Dále se nabízí adopce. Prvním krokem je oznámit to rodičům a taky příteli, protože jste dítě udělali oba dva, tak oba dva přijměte zodpovědnost za svoje činy.

  • Proste prijdes za rodicema a reknes: mami, tati jsem těhotná.
    A příště bych řádila používat kondom či jinou antikoncepcni metodu, pak bys při své smůle nebyla v tom.

  • Ahoj. Já byla v podobné situaci. Je mi 24 let a mám dcerku 7let. Když mi bylo 17 s přítelem ( teď manželem ) jsem chodila už rok a půl. Sice jsme měli kondom ale test ukázal čárky dvě. Přišla jsem na to náhodou když jsem si kamarádkou jen tak pro legraci zkoušela udělat T test. Menstruaci jsem pravidelnou neměla tak by mi to došlo nebýt testu bůh ví kdy. No první reakce byla že jdu na gynekologii a přesvědčíme se popř. jestli se ještě nedá vzít nějaký prášek. No na to bylo pozdě. Tak jsem to řekla první přítelovi kterému bylo 18. Oba jsme studovali na střední škole a chtěli jsme na vysokou školu. ( nakonec jsme se na vysokou dostali oba ) Nejdříve jsem všechno řekla přítelovi který mě utěšoval že to zvládneme a že se o mě i dítě dokáže postarat. Tak jsme uspořádali rodinný večer a tam jsme to oznámili. Nejdříve si mysleli že to je vtip ale potom nevěděli jestli se smát nebo plakat. Byli rozhození. A naší mě přemlouvali k potratu. Ale potrat v 17 ti letech byl pro mě jasné ne. To bys potom mohla mít při dalším těhotenství komplikace. Hodně věcí nám to vzalo...ale těšilo jsme se na rodinný život a zvládli jsme to.

  • Na potrat bych nikdy nešla 😔

  • No ja bych se v prve radi objednala k lekari a nechala se vysetrit no a pak bych dosla za mamou a proste bych ji rekla co se stalo, taky bych to rekla priteli a pak bych spolecne s rodici vymyslela, co delat. Urcite na to nejsi sama, rodice budou asi hvili sokovani, mozna nastvani, mozna ti nadaji, ale myslim, ze te podrzi a spolecne vymyslite co a jak ....

  • eliskao9.7.2020 22:39

    Ahoj, určitě se svěř rodičům i příteli a spolu vše proberte a vymyslete co dál. 17 let je velmi brzo na dítě to chápu, ale dejte si čas a vše dobře rozvažte. Nebudu tu moralizovat, každý udělá v životě něco na co není hrdý. A je to vaše volba. Ale třeba já v 31 letech před 14 dny zjistila, že s manželem přirozeně mít dítě nemůžeme. Tak teď budeme řešit umělé a doufat v to, že jednou budeme rodiče. A je to hrozně těžké se s něčím takovým srovnat a to ani jeden z nás tento problém nezavinil - já neprodělala potrat, manžel nepil, nekouřil, vždy sportoval. Potrat je rozhodnutí velmi závažné a může mít následky do budoucna. Proto to velmi pečlivě zvaž, protože to nelze vzít zpět.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist