Přítelova rodina, nepřijede na svatbu, nechtějí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #227215 24.10.2016 15:40

Holky potřebuji poradit.Zijeme s přítelem osm let spolu,a máme tříletého chlapečka.Chceme se v létě vzít,jenze partnerovi rodiče se s námi nevidaji,o vnuka a syna nejeví zájem a já nevím jak uspořádat svatbu když rodina partnerova nepřijde a ani nechce.Moc mě to trápí!!

  • 25.10.2016 11:37:42 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 25.10.2016 11:37:42 - full.avl změnila titulek otázky
  • 25.10.2016 9:48:37 - yamd změnila kategorie otázky
  • 25.10.2016 9:48:37 - yamd změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky jsme to řešili, můj partner má rodinu celkem v pohodě, ale naši jsou rozvedení a nesnesou se, takže kdyby se měli potkat, byla by to katastrofa, taky jsou z daleka a celkově prostě nepanují úplně vřelé vztahy mezi námi. My obecně chtěli jen malou svatbu, která nás úplně nevyždímá z peněz. Nakonec jsme to vyřešili tak, že jsme udělali obřad a malý neformální oběd jen se svědky a pak na odpoledne pozvali všechny z okolí k nám na zahradní párty. Pozvánky jsme poslali dopředu všem a už rovnou až na tu párty. Svou rodinu jsem nezvala, omluvila jsem se, že jsme to chtěli "tajně" jen sami dva, partnerova rodina zvaná byla, ale dotklo se jich to a nedorazili. Předsudky jsou hrozná věc... S odstupem času se samozřejmě všechno zase urovnalo. Pamatuj, že pokud ti svatbu nikdo nefinancuje nebo se na ní nějak nepodílí, nehledě na to, že se nepodílí ani na vašem životě tím, že o vás nejeví zájem, nemá žádné právo se domáhat tam být. Svatba je svobodné rozhodnutí dvou lidí a je na nich, jak svůj den prožijí. Berou se proto, že se mají rádi a chtějí být spolu, ne proto, aby se zavděčili celému příbuzenstvu a okolním živlům...

  • Jak? No bez nich ne? Nebo jak jinak?:-o

  • trinetka24.10.2016 16:00

    At si resi kdo chce co chce, je to vas den, otazka jak se k tomu stavi tvuj budouci manzel a tvoji rodice.. Jesi chcete mini svatbu, apod. Take sem letos na jedne svedcila ve ctyrech.. Neni na tom nic spatneho. Ani udelat svatbu jen s jednou stranou rodiny, kdyz druha nejevi zajem.

  • Ja bych si s tim taky hlavu nelamala, je to predevsim vas den, neni to party pro rodinu, pokud je svatba vlastniho syna nezajima, tak at nechodi. Je na priteli, jestli je aspon formalne pozve (a pak musite pocitat s variantou, ze dorazi a bude treba to nejak "spolecensky zvladnout") a nebo je ani zvat nebudete. At tak ci tak, nenechte si to zkazit, vzdyt je to jen jednou za zivot ;-)

  • dancewomen24.10.2016 16:34

    Manžel se svou rodinou nestyka,takze naše svatba byla jen s mou rodinou a bylo to fajn.

  • Letos v září se ženil bratranec, nevěsta tam neměla nikoho, jenom babičku a známou z práce, naší rodině to bylo jedno a svatba byla super i tak :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist