Streptokok v pochvě, musí se přeléčit i partner?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #302602 9.2.2016 10:07

Ahoj,minulý týden jsem byla u své gynekoložky a zjistila,že mám 2 záněty, jeden běžný s výtokem a druhý nevěděla tak mi dělala stěry (už jen kvůli tomu že mi zánět našla po 3 za rok).
Dnes jsem ji volala a našli mi tam streptokok,který mi přeléčí antibiotiky. Znamená to,že má v sobě streptokoka i přítel a měl by se také přeléčit? Aby se mi to pak nevrátilo od něj zpět.
Nemám s tím žádné zkušenosti. Za jakékoli odpovědi předem děkuju :)

  • 09.02.2016 15:37:00 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Se streptokokem mám také svojí zkušenost. Mě bylo řečeno, že to není nic zvláštního, v těle ho máme za normálních podmínek všichni, někdy se může stát že se přemnoží a je ouvej, pak se rád vrací. Já když ho léčila, tak mi pro partnera na přeléčení gynekolog nic nedal, pokud bys přišla za měsíc - dva měsíce znovu a zase se streptokokem, tak je to jasný a musel by se přeléčit přítel. Záleží hlavně na uvážení gynekologa. Partner se zpravidla léčí s Tebou, pokud se jedná o časté a opakující se záněty.:-) Hodně štěstí, ať jsi brzy fit ;)

  • Mně ho našli někdy na podzim, přítele netrápilo nic, mě ano. Dva lékaři mi řekli velmi úsměvně, že není třeba léčit partnera (něco typu, že se to u mužů nemá kde uchytit a přemnožit). Jednalo se o velmi prestižní centrum, tak jsem jim věřila, Kdyby se mi to ale vrátilo, trvala bych i na přeléčení partnera.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist