Kdy jste s novorozencem začali chodit ven, a na jak dlouho?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #351298 28.5.2016 9:11

Maminky zítra nás pouští s porodnice,myslíte že bych mohla jít s maličkým na menší procházku??Když budu chodit každý den třeba na 2 hoďky ven nic se nestane né??Po kramech chodit nebudem :-)

  • 29.05.2016 22:31:17 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Veronika3228.5.2016 12:52

    Můžeš klidně hned a ze začátku i na 20 minut, ale buď ráno nebo navečer, teď hlásí dost teplo. Těch 10 dní si neumím představit, týden po propuštění jsme byli u Dr. na kontrole v ordinaci. Malá se narodila v prosinci 2015 a jak to šlo, tak po chvilkách jsem s ní chodila, za jakéhokoliv počasí a musím zaťukat, že jí je teď 5 měsíců a v pohodě, nebyla nemocná a to jsme měsíc po narození začali chodit dost mezi lidi, do obchodů a byla a je v kontaktu s ostatními dětmi

  • nevím, jestli hned dvě hodiny, ale na malou procházku určitě můžete a postupně prodlužovat..však oni vám řeknou, až vás budou pouštět :-)

  • Rutoslavka28.5.2016 10:00

    Ja se ptala při propouštění z porodnice, jestli můžu a bylo mi řečeno, že ano, rano hodinku, odpoledne hodinku, ale nechodit mezi lidi. ;-) Já po císaři ale stejně moc daleko prvni den neušla..po 20 min. jsem toho měla plne brejle...:-D

  • Nám také bylo řečeno po 10 dnech, jak to tady už zaznělo.

  • Mala se narodila v listopadu, po prichodu z porodnice domu zacala zima a detska dr nam doporucila ze s ni ven muzu az bude mi 2,5kg aspon (pri propousteni z porodnice mela prave pod 2,5), a vzhledem k tomu ze mrzlo jsem s ni byla venku cca pul hodiny... A poatupne prodluzovat... Zalezi jaky bude pocasi... ;-)

  • duramura28.5.2016 13:32

    mam dve deti a v obou pripadech jsem mela stejne "instrukce" - az bude mit 3 kila, v zime - nesmi moc mrznout (myslim minus 5st a mene). s dcerou jsem tedy asi 10dni trcela doma (nez nabrala a nebylo tolik zima) a se srpnovym synem sem hned po navratu z porodnice vyrazila na prochazku a navstevu prababi :-) ale 2h to nebyly.
    do obchodu, kdyz je ta moznost, ze nekdo jinej nakoupi/pohlida, nelezt, ale kamaradka tam lezla hned po propusteni, jinak by umrela hlady. vyhnula se jen nakupnim strediskum, supermarketum...

  • Nas prcek je breznatko.V porodnici rikali ze na prochazky muzeme hned,ze prvni prochazka je uz cesta domu. O casovym omezeni nam nikdo nic nerikal,ani pediatricka.Me tedy nenapadlo ze by bylo nejaky omezeni (bylo 10stupnu a vice), takze jsme chodili hned na hodinovy prochazky i vice... Musim tedy asi zatukat,ze to zvladl ve zdravi :-)

  • Mne bylo receno ze pokud neni inverze ci po -5 stupnu,muzu ven na jak dlouho chci. Chodili jsme od prvniho tydne na 3 hod dopo a 2-3 hod odpo. Male to nijak neublizilo a me ten pohyb prospel :-) ptala jsem se lekare,zda to neni moc a rekl mi,ze cim vic ne na vzduchu,tim lip. Hodne mamin me totiz sjelo,ze by dite tak dlouho venku byt nemelo. Tak me to vydesilo. Lekar mi to odsouhlasil a pochvalil. Jediny co,tak jsem nechodila do obchodu a mezi vice lidi. To az od cca dvou mesicu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist