První antikoncepce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396707 25.2.2019 6:44

Ahoj holky,
Je mi 17 let a v pátek jsem začala s antikoncepcí Lyndinette 20. Tabletku jsem si vzala první den menstruace. Chtěla bych se zeptat, jestli na sobě nějak poznám, že tabletky beru, respektive, ujistilo by mě to. Přečetla jsem si, že když ji vezmu první den, měla bych být chráněná prakticky hned, ale mám v hlavě obavu, co když by třeba ještě neúčinkovala nebo tak... Sex jsme zatím neměli, ale radši se ve všem ujišťuji.
Děkuji předem za odpovědi 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Poznáš, nebude ti fungovat tělo, nebudeš mít ovulaci, tudíž žádný ovulační hlen, budeš mít jinou krev, nejde totiž o menstruaci. Ta se ti pravděpodobně upraví, bude kratší a slabší, bude totiž falešná.
    A jak uvedla paní výše, můžeš mít deprese, návaly, ztrátu chutě na sex, tloustnout, zhorší se ti křečové žíly.
    Nebudeš po jejich vysazení moct otěhotnět Těch skvělých "výhod" je mraky. Ale taky můžeš být úplně v pohodě! Tak si vyber, do jakého rizika půjdeš.
    A chráněná jsi skutečně od první pilulky, ale nesmíš žádnou zapomenout a brát je pravidelně.

  • wirna25.2.2019 9:15

    Asi bych tě nestrasila hned tim, že nebudeš moct otěhotnět...nad tím slečna v 17letech urco nepřemýšlí.
    Spíš bych si být tebou víc načetla o hormonální antikoncepci. Za mě, já třeba neměla díky HA vůbec chuť na sex takže se to dost míjelo účinkem. Taky jsem 10kg přibrala. Po vysazení trvalo 2roky než se mi cyklus vrátil do normálu. Když vezmu plusy a mínusy...za mě je lepší kondom.

  • pokud ti HA sedne, tak to ani nepoznáš, že ji bereš. pokud ti nesedne, můžeš mít špinění, návaly, deprese, začneš přibírat na váze,...
    a dá se říci, že u HA nepoznáš, pokud selže - např.vlivem průjmu, kombinace s léky apod.

  • Pokud ti antikoncepce nesedne- poznas to. Ja mela problem se svojí prvni anttikoncepci -deprese, náladovost, plactivost a nechuť na sex.
    Nasledne jsem mela jinou antikoncepci -6 let bez viditelného problemu (nikdy neselhala), ale kdyz jsem se pak rozhodla ji vysadit, telu trvalo velice dlouho nez ee vrátilo do normalu. Ted resim opet ochranu a jedno vim jiste -hormonalni antikoncepci uz nechci

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist