Je mi šestnáct a chtěla bych se osamostatnit

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370605 24.3.2017 13:38

Dobry den , Potrebuju poradit ohledně jedné věci ..nevím si totiž rady a doufám ze zde najdu nějaké řešení .. Je mi 16v září 17 , nyní nestuduji na školu nastupují až v září a nyní mám brigádu .. můj problém spočívá v tom ze chci odejít z domu někam do svého nebo tak něco z toho důvodu ze si ze svoji matkou absolutně nerozumím .. neustále není doma uvařeno normální jidlo (teple) , každý den si koupi minimálně jedno vino se svým přítelem někdy i něco tvrdsiho , neustále vznikají hádky , poslouchám neustále jak mě neměla mít jen třeba za to ze jsem něco malo udelala s počítačem .. , proste je to k nevydrzeni .. neumí se starat vůbec .. za 2tydny se stěhuje se svým přítelem na korsicu a já zůstávám normálně v ČR , mám jít bydlet k babicce , ale to je pro mě také ne moc příjemné sice se u prarodičů mám dobře , ale jsou to starší lidé a mají rypavou povahu takže bych se tam za chvíli asi zbláznila .. otec to je mimo hru protože ten se ozývá jednou za rok ... a já bych proste už chtěla jít pryč a začít nějak sama , proto bych potřebovala poradit jestli někdo nevíte o nějakém řešení ( kromě socialek a podobně ) to opravdu nehrozí .. myslím něco abych mohla žít už sama , postarat se o sebe zvládnu vařit umím , uklízet proste vše. Takže pokud by někdo o něčem věděl prosím poraďte opravdu mi hodne pomůžete .. děkuji všem předem :)

  • 26.03.2017 18:11:43 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 26.03.2017 18:11:42 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • je super, že se umíš o sebe postarat, problémem je to, že nejsi plnoletá a stále za Tebe někdo má určitou zodpovědnost. a druhou věcí jsou finance. z čeho chceš ten úplně samostatný život financovat?

  • Ahoj vzhledem k veku je to dost slozite. Ale mela jsem byvalou spoluzacku s podobnym problemem a te tehdy tridni poradila neco jako azylovy dum prave pro studenty. Co od ni vim tak to tam chodilo tak ze byli na pokojich 2 a meli rozepsane sluzby. Jako uklid vareni atd. Museli dodrzovat nejakou vecerku a urcita pravidla, ale kdyz jsme v ramci skoly mely praxi do vecera problem to nebyl jen ji to skola musela potvrdit. Zkus zjistit jestli je ve tvem okoli nuzkoprahove centrum tam by ti mohli pomoci a poradit jak dal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist