Přítel a pomoc v domácnosti...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #343475 16.2.2017 19:59

Ahoj holky jdu si pro radu a zároveň nazory...Jsem s přítelem skoro 5 let a 3 roky žijeme spolu... Tento rok maturuji a mám toho prostě moc na učení, přítel pracuje...A doma se přiznám to nezvladam, nezvladam uklizet, prostě nic a přítel není takový který by mi to ulehčoval...Tzn.uklím a zachvili je bordel....Neumí si po sobě ani umýt vanu...Chci se tímto zeptat jaký na to máte názor měl by se přítel podilet na úklidu domacnosti popřípadě jak ho k tomu dohnat už jsem fakt zoufalá...Nebo je to opravdu na mě?? A ja jsem ta špatná? Prosím radu a omlouvám se za chyby píší na mobilu.... Děkuji

  • 21.02.2017 19:17:25 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • medulinek16.2.2017 20:04

    rekla bych,ze je pritel cune,spolecna domacnost je spolecna od toho,aby se o ni starali oba

  • Určitě by měl pomáhat,je to o domluvě..mluvila jsi s ním? Můj přítel je přes týden v práci a vrací se jen na víkendy..a o víkendu nám prestavuje baracek. Takže vlastně je pořád v plným zápřahu. A i přesto,když potřebuju,uvaří,povesi prádlo,nakoupi..prostě co je potřeba..často když jsme doma mi hned chce pomáhat,ale já když můžu tak se premuzu a řeknu mu ať odpočívá a jdu třeba vařit..i když mi to všechno teď v těhotenství strašně trvá :D Prostě je to o tý domluvě. A někdy jsme unavení oba,tak je bordel no :D Nemusí být pořád dokonale uklizeno. K večeři se může občas objednat pizza nebo se může uvařit nějaká rychlovka,třeba směs z pánve,nebo velkej hrnec něčeho na víkend a zbytek dát do mrazaku. Je spoustu možností jak si život ulehčit,ale musí se navzájem snažit a podporovat oba. :-)

  • Tak za me, pokud jen maturujes a nepracujes k tomu, tak snad není problém klidne i denne uklidit. Pokud i pracuješ, tak je to jina, samozrejme. My jsme s manželem vždycky kvůli úklidu meli rozbroje. Meli jsme male dite, ja u toho pracovala a on požadoval uklizeny dum. Vyresili jsme to uklizeckou. Uklidí, vyzehli, paráda.

  • Taky si myslím, že byste se měli spolu domluvit... A ne Ty sloužit, a on se válet... I my míváme doma někdy bordel - ale holt vyčerpání z prací + málo času... Nicméně, práce máme docela rozděleny - drahý třeba vysává x já myju koupelnu, on klidně myje a utírá nádobí x ale "bojí" se prát - tak o prádlo se starám já....
    Ano, já jsem asi více hospodyňka, ale to beru jako normální, ale rozhodně to není tak, že on by přítel ležel a já skákala kolem..
    Tím spíš, že ty teď máš velký úkol - maturitu - tak by Ti měl pomáhat o to víc...

  • Ach jo... Me teda manzel taky pomaha. Ted,kdyz jsem na matersky, tak treba uklid stihnu sama, kdyz malej spi. Ale jinak po sobe manzel uklizi, umyje nadobi, udela velkej nákup, uvari, cokoliv je potreba...Jen teda nezehli :-) a kdyz jsme chodili do prace oba, na uklid jsme se vrhli ve dvou a meli jsme rychleji hotovo a cas na zabavu ci dalsi veci :-)
    Argument,ze ty se jen valis je ubohej. Rekla bych mu,ze ty za par tydnu maturujes a potrebujes se na to ucit a mit klid. Ze to je zas ted tvoje prace,priorita... A pak budes taky chodit do prace, to bude mit jakej argument??? Nebo ti pak pomahat uz bude?
    Delala bych to jak pisi holky, neprala mu,nezehlila,nevarila... Pokud mas moznost jit treba k vasim,ze tam budes mit klid,tak bych to taky zvazila. Jinak si neuvedomi,jakou sluzku mu delas. Je to drsny, ale proste vyper jen svoje veci, jidlo pripadne udelej nejakou mini porci jen pro sebe...
    Nezávidím,po 3 letech bydleni se bude tezko predelavat :-(

  • dancewomen16.2.2017 21:18

    Určitě by se měl podílet!Treba ja jsem teď podruhé tehu a mám mít klidovy rezim a děkuji bohu,ze mám manzela,ktery nakoupí,uklidi i uvaří!

  • :-D To že chodíš do školy, neznamená přece, že houby děláš!!! Proboha, je to příprava na budoucí povolání!!!! Takže škola=práce. A just bych ho v tom bordelu nechala koexistovat, zatla zuby a ignorovala všechen jeho bordel, šla se učit do knihovny nebo někam, kde je klídek. Vem si, že onpo práci plácne prdelí na gauč a ty po škole máš ještě dělat slepičku, co uklízí společný domeček. Aha! :-p

  • Rebeca17.2.2017 14:25

    Domácnost je obou a podílet na jejím chodu by se měli oba. Má ten pán velmi zajímavou představu o dělbě práce. "Já udělám bordel, ona to uklidí." Wow.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist