Prestehovat se do Nemecka a nebo zustat v CR?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395950 25.2.2019 8:36

Zdravim chtela bych se zeptat mame dite bydlime v cr pul roku a manzel je porad skoro v praci dojizdi do de ne denne my jsme tam take bydleli ale chtela jsem do cr kvuli diteti do skolky aby sel v cr a nyni premyslim ze by jsme se vratili zpet do de ale nevim zda li co myslite ja neumim jazyky nechci se je ucit byla bych doma staraka se o domacnost.jenze za minuly stehovani jsme dali 13000 ale ted to fakt nedame najednou.jinak penize mame.bud by jsme dite vozili do cr do skolky nebo do nemecke ale zase se bojim ze zapomene cestinu.co myslite jak by jste ucinili vy

  • 02.03.2019 18:48:05 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 02.03.2019 18:48:05 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych se napřed naučila psát česky a potom si řekla, co chci a co je pro mě a rodinu lepší. My to tady nevíme. Ale bydlet v Německu a vozit dítě do školky k nám je dost velká blbost. Když nejsi ochotná se učit nový jazyk, tak nevím jak bys žila v zahraničí (dlouhodobě). Takže já na tvém místě zůstanu v čr. To manžel tam má práci, tak ať dojíždí on.

  • macicekkajik25.2.2019 9:04

    Ahoj, raději bych zůstala v ČR a dítě vozila do německé školky. Proč se zase stěhovat? Manžel jezdí za prací do Německa, tak tam dítě může odvést. A navíc, když na dítě budete mluvit česky, tak česky nezapomene.

  • Kdyz se nechces ucit jazyk, tak se snad nebudes stěhovat do nemecka. S kym by ses tam bavila? Vyrizovala veci? Nakupovala? Jak bys chtela vozit dite do ceske skolky, kdyz nemas ridicak? Jak by se tam zaclenilo tve dite? Jeste kdyz tvuj muz pracuje dlouho, jak pises.

  • pokud se nechceš učit cizí jazyk, pak nechápu, proč vůbec znovu přemýšlíš o stěhování zpět do německa. neumím si představit žít jen v uzavřené bublině, kdy neumíš německy žblebtnout a budeš čekat, jak za tebe bude manžel něco řešit. co když se ti něco stane? jak se domluvíš? jak se domluvíš s učiteli ve školce, na úřadech a jinde?
    to, že chlap jezdí pryč, je běžné ve spoustě rodina fungují tak. prostě se s tím naučili fungovat. co se školky týče - bez trvalého pobytu v čr můžeš mít v některých oblastech s umístěním dítěte do školky v čr problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist