Notebook MacBook, máte zkušenosti, nebo byste doporučily jinou značku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #240207 23.1.2018 9:03

Ahoj,

potřebovala bych poradit s výběrem noťase...jsem na to úplný laik :/ Počítač potřebuju hlavně na práci ve Wordu, Excelu, internet atd. (prostě takové ty normální věci) + docela dost fotím a mám program na úpravu fotek. Protože mám iPhone, tak přemýšlím i o MacBooku, ale slyšela jsem, že je to potom horší právě s kompatibilitou s Wordem atd...
Nemá někdo tip na dobrý noťas nebo jaký máte vy a jak jste s ním spokojeny?

  • 23.01.2018 10:11:31 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já mám právě ten MacBook (konkrétně Air 13) a nedala bych ho ani za nic, jinej noťas už v životě nechci :-D
    Kompatibilita je trochu komplikace, ale spíše jen ze začátku, než si najdeš a postahuješ ty správné programy. Existují i jablečné verze Wordu, Excelu apod.
    Rozhodla jsem se pro něj hlavně kvůli výdrži baterky, která je fakt luxusní a celokovovému šasí (po tom, co mi na předchozím noťasu praskaly panty co rok).
    Nevýhodou může být cena, ale myslím, že v dlouhodobém měřítku se to i může i vyplatit, protože je fakt kvalitní a nemrví se.

  • candyska23.1.2018 11:34

    Já jsem měla MacBook v ruce párkrát u kamaráda a doma bych ho fakt nechtěla, je tam na mě až moc rozdílů oproti normálním windowsům :D Ale jestli máš iPhone, tak by ti mohl vyhovovat, kamarád je s ním spokojený. :) Jinak já mám hp probook 4530s a jsem s ním dost spokojená, mám ho přes 5 let a pořád v pohodě :D

  • Já jsem studentka IT a Maca bych rozhodně nechtěla. Jako takovej není špatnej, ale nelíbí se mi to prostředí, nekompatibilita s jinýma operačníma systémama, včetně třeba Androidu. Rozhodně teda nebudeš mít Word, Excel apod. ale nějaký jejich varianty. A i bych řekla, že za tu cenu si můžu vybrat něco lepšího než je Macbook. :) Já mám Asus X556U, jedinej problém je chlazení, což mě docela štve :( I na hraní her by byl super, ale horký vzduch odchází zadem, čímž se ohřívá i celá obrazovka, je to tam nešťastně vymyšlený. Ale na práci do školy (word, excel, powerpoint apod., ale i náročnější programy na programování) je úplně postačující. :) Přítelovo kamarádka má Macbook a neustále jí tam něco nefunguje.

  • zakewka23.1.2018 14:54

    Notebooky používam 3 a to jabko, samsung a lenovo.. pro me nejpříznivější ten samsung.. jabko je, ale taky fajn.. baterka je ted nová, ale vydrží celkem nesmysl proti těm dvěma.. je pravda, že už má svůj věk, ale byla to nejvyšší řada plus je meneny monitor, za lepsi.. ale kvalitou musím uznat, že je opravdu jinde.. jen uživatelsky si s Macem prostě nerozumím.. a co se tyce programu maji vetsinou vlastni verzi..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist