Mám sestře říct o nevěře

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410857 12.3.2021 11:02

Ahoj, dnes k Vám přicházím s nepříjemnou otázkou.
Mám sestru, ta měla 10 let přítele a vzali se, spolu jsou tedy 14 let a svoji 4 roky. Mají spolu dceru (6) a syna (3). Nedávno jsem si všimla, že s švagr nějak divně změnil. Nechci být podezřívavá ale bohužel nemohu jinak. Byla bych radši kdyby to byla jen moje hloupá myšlenka, ale už si to myslí víc a víc lidí… Jde o to, že jsem byla u sestry na návštěvě přes noc, protože neteř má semnou velmi dobrý vztah a trávíme spolu i nějaký čas je mi 17 a už chápu věci dospělích, zároveň si umím vyhrát s dětmi.Proto mě občas neteř poprosí o přespání. Zrovna ten den měl švagr návštěvu, byl to rodinný kamarád, který mu pomohl se dřevem. Večer ho sestra odvezla domů, a já seděla se švagrem v obýváku, zatímco děti byly ve vaně. Teď to nemyslím zle ale nešlo si nevšimnout, že jakmile sestra vytáhla paty z baráku, vytáhl telefon, který jinak nepoužívá.. A začal si s někým dopisovat, chodila mu zpráva za zprávou a už mi to bylo i docela nepříjemný tak jsem se na něj podívala a on se strašně culil až zrudnul a když viděl, že na něj koukám jen si vypl vyzvánění.. Něchtěla jsem z toho nic dělat, protože to hned neznamená, že někoho má.. Nechala jsem si to pro sebe, protože jsem se necítila dobře. Asi za další 2-3 dny mi můj přítel řekl, že ho viděl si s někym psát a tvářil se jako puberťák co má jít na první rande, a že jakmile ho viděl schoval mobil, přítel zalezl do šupny a zase si dopisoval.. Přítel měl taky nějaký divný pocit, tak se mi s tím svěřil, taky jsem mu řekla svou zkušenost… Řekla jsem to naší mamce, protože s ní máme kamarádský vztah a řešíme s ní všechny problémky, ikdyž je pravda, že já se s ní mám víc, než ségra. Ona mi řekla, že si to taky myslela a to neviděla žadný telefon a tak.. že se chová stejně jako táta, když si začal jinde.. No aby to nebylo málo, přišel brácha, který si sám taky rejpnul a řekl že se švagr v práci má k jedné ženě, a že po sobě lezou, když si myslí, že se nikdo nedívá.. Tak a teď nevím, co mám dělat.. Mám jít za ségrou a nějak citlivě ji něco naznačit? Nebo si promluvit se švagrem? Ségra totiž změny nevidí a myslím, že v nejbližší době ani neuvidí, sex spolu totiž taky nemají, protože sestra byla na zákroku a má šestinedělí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy12.3.2021 13:21

    Říká se nepleť se do věci, do kterých ti nic není. Může se to otočit proti tobě. Co když o tom sestra ví, ale přehlíží to? I takové ženy jsou. Bavila si se se sestrou někdy o nevěře, jaký na ni má názor?

  • Ja bych sla za svagrem, rekla co vim a ze mu davam tyden aby si to vyresil sam. Bud rozchod s tou holkou nebo se sestrou. Po tydnu bych to rekla sestre, i s tim, co na to rekl svagr.
    Pokud to svagr vyresi sam, at uz jakkoliv, vubec bych se pred sestrou o tom nezminovala, pokud sama nebude mluvit.
    Je to velmi neprijemna situace, priprav se na to, ze by svagr mohl zacit utocit, rikat, ze sis to vymyslela. Je fajm pak mit v nekom podporu a svedka, treba v mamince.

  • To je hrozně složitý, nezávidím ti to....muze se stát že to rekneš, a otočí se to proti tobě. Stejně tak se může stát, že nic nepovis, sestra to zjistí a zas se to otočí proti tobě. Možná bych jen něco sestře naznačila, ale nikterak přímo... uvidíš co bude dal no.

  • Povedala by som o tom citlivo sestre. Že dôkazy nemáš, ale že si videla aj ty aj priateľ, že si píšu a brat si všimol kolegyňu a jej dobrý vzťah so švagrom. Neriešila by som problémy za sestru, ani jej nedávala dobré rady ak si ich nevypýta, iba jej podala informáciu nech s ňou naloží ako uváži sama. Ono z vlastnej skúsenosti takéto vypisovanie zvyčajne je len počiatkom, keď už na fyzickú neveru dôjde tých textoviek začne byť menej. Naviac, k samotnej nevere ani nemusí dôjsť, ľudia si len na chvíľku porozumejú a vrátia sa k svojim životom. Samozrejme, tým nevylučujem, že k nevere nedošlo, len si skôr myslím, že je to niekde na začiatku a je práve vhodná doba aby to sestra zarazila, nech to nepokračuje ďalej. Buď sa švagor spamätá alebo... Sa nespamätá, ale aspoň ju snáď nebude vodiť za nos.

  • Však to, že keď jej to povieš, budeš ta zla a keď jej to nepovieš, tak keď sa to dozvie, tak budeš tiež zla... Je to ťažké... Ja by som jej to asi tiež taktne naznačila. Ú nás v rodine bol tiež taky prípad (len môj ujo podvádzal svoju ženu) a nikto jej to nepovedal, chápeš asi prečo, a keď sa to dozvedela, zanevrela na celú rodinu... A s nikým sa nebaví, veľmi ju zranilo, že sa to dozvedela posledná a od cudzích, brala to ako podraz od nas.... Poznáš svoju sestru najlepšie, aká je povaha... Ak ste si blízke, asi je lepšie taktne jej naznačiť, čo si si všimla... Aspoň ja by som to tak urobila

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist