Konizace děložního čípku, budu moc mít pak děti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #303647 24.3.2018 10:39

Ahoj, v lednu mi vyšla špatně cytologie. Výsledek Asc-h. V únoru jsem byla na dalších sterech u specialisty. Volala jsem si pro výsledky a vyšly opět špatně 😞. Prokázala se přítomnost HPV viru. Čeká mě konizace. Mám z toho strašný strach. Mám tříletou dceru a cca za dva roky jsme se chtěli pokusit o druhé dítě. Je tu někdo kdo podstoupil konizaci? Jak to probíhalo? A jak se postupuje dál? Muzu mít ještě děti? Můžou se to po konizaci zase vrátit ty změny na čípku? Nebo se z toho vyvinout rakovina? 😖 Byla jsem v šoku, že jsem se Dr. na podrobnosti neptala. Ještě tam mám volat a objednat se po menstruaci. Děkuji za zkušenosti těch co si tím také prošly 😞

  • 24.03.2018 12:53:19 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 24.03.2018 12:53:19 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zakewka24.3.2018 11:52

    Klid je to bezny zakrok.. ano vratit se to muze, ale pravdepodobnost je mala, kdyz si hlidana coz si, tak je riziko rakoviny naprosto minimalni.. neni to nejak strasny zakrok, mam ho za sebou 10 mozna 12 let a s tehotenstvim problem nebyl. Ac mi brali tehdy z cipku hodne, tak tehu naprosto bez problemu, porod taky, jen dr rikal, ze po konizacich je tuzsi branka jinak nic.. timpadem mi u porodu nabidli leky na zmekceni, ktere jsem odmitla. Takze klid.. vazne to neni nic strasneho.. a zakrok se dela dneska v pohode i ambulantne max na jednu noc v nemocnici.;-)

  • buccaneerka224.3.2018 13:02

    Kamarádka byla ještě jako bezdětná na konizaci, doporučili jí ideálně rok neotěhotnět, půl roku minimum, ona otěhotněla nějak asi za 9 měsíců, těhotenství úplně bez problémů.

  • 2 kamaradky byly jeste jako bezdetne, dnes ma kazda zatim po 1 prcku, vse o.k. :-) jen obe rodily cca 3 tydny pred terminem.
    Segra na tom byla cca pred 2-3 roky, zakrok v narkoze, zůstala pres noc a rano domu. Gynekolog ji doporucil ockovani, tak ho podstoupila. Zatim vse o.k. (tuk,tuk) :-) deti zatim neplanuje, ale verim,ze taky bude vse o.k. jako u kamaradek. :-)

  • U nás sa to objavilo v rodine, naopak odporučili hneď otehotnieť, nechceli to robiť bezdetnej kvôli rizikám. Najlepšie ale bude poradiť sa s dr.

  • Ja byla tez jako bezdetna,byl to ambulantni zakrok operovali me v Neratovicich. rychle jsem se zahojila a musela jsem.jit jeste na cisteni.Mam dve deti,tehotenstvi obe bez komplikaci,oba kluci se narodili o cca tri tydny drive.Opravdu se neni ceho bat.Vse bude v poradku

  • petulinkaa1324.3.2018 23:19

    kamaradka na tom byla ještě jako bezdetna, dneska ma dve deti, otěhotnění ok, jen obe rodila o 3-4 tydny driv a porody etremne rychlý :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist