Kde sehnat peníze?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375292 22.8.2017 22:35

Ahoj. Je mi necelých 14 let, tudíž nemůžu chodit na brigády. Moje máma šetří, kde se dá (žijeme 3 lidi z jejího platu), a proto bych ráda taky nějak pomohla s penězí. Doma jinak pomáhám, hlídám bratra a to všechno, aby bylo mamce líp (tátu nemám...umřel když mi bylo 7) Slyšela jsme o různých "klikačkách" na netu. Má někdo zkušenosti? Nebo jak by se dalo v mém věku vydělat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím, že jsi strašně hodná, když chceš mamince pomoct živit rodinu, ale určitě jí nejvíc pomůže, když budeš v pohodě ve škole, nebude s tebou mít žádnou starost a když bude vědět, že když hlídáš brášku, tak je na tebe spolehnutí a nemusí se o vás bát. A když se na to podívaš z jiné strany, tak mamince vlastně peníze šetříš a hodně! Mám 2-letého synka a když musím k doktorce, teď dost často (čekáme druhé mimčo, musím malého dát do školky a za 4 hodiny zaplatím 400 Kč. Tak si spočítej, kolikrát jsi už mamce ušetřila, když ho hlídáš. Mamka to určitě zvládne. A ty si ještě trochu užij ty necelé 2 roky do 15 let. Pak už budeš pracovat až do důchodu.

  • JanaRad23.8.2017 4:55

    S brigádou neporadím, jsi fakt hodně mladá, ale klikačky jsem zkoušela při mateřské a vydělat se tím nedá!!! je to spíše pro zábavu... Za dva roky se mi podařilo vybrat 2x cca 20 Kč.... A na druhém podobném webu psali, že vyplácí až od 100 Kč, to jsem nakonec zrušila, protože na stovku bych se dostala snad až v důchodu...
    Jen možná zkus najít ve svém okolí nějakého staršího člověka, kterému bys mohla pomáhat - sekání zahrady, nákupy, pomoc s úklidem.... Třebas by ses dohodla na nějaké částce, která by jeho nezruinovala a tobě by pomohla :-)

  • interstellar23.8.2017 8:54

    Myslím, že mamce hodně pomůžeš, když budeš hlídat svoje sourozence. Můžeš taky zkusit něco vyrábět, třeba náušnice nebo jinou bižuterii nebo háčkované věci. Mohla bys je třeba prodávat kamarádkám.

  • Taky něco hledám, akorát nejsem v až takové tísni jako vy. Moji rodiče vydělávají hrozně málo a na uziveni 3 zvířat a 4 lidí vystačíme tak tak. Do toho, za 2 týdny začíná škola takže bude zase velká investice.

  • Pokud se dobře učíš, tak bys mohla zkusit doučovat mladší děti.

  • já bych řekla, že by se daly i roznášet noviny-letáky, jen s tím, že by si to na sebe napsala maminka a chodila by jsi ty. klidně vzít i bráchu a ten by to vzal jako zábavu.
    sama na sebe si nic napsat nemůžeš a vlastně by možná ani nešla ta "klikačka".
    ale jinak jsi moc hodná, že se snažíš a že vidíš, že je tento problém. a nemáte nárok na sirotčí důchod a maminka na nějaké přídavky atp? pokud jste na tom takto zle, určitě by se našly i jiné způsoby, jak zlepšit finanční situaci vaší rodiny. není proč se stydět si o ně požádat, pokud na to je nárok.

  • Myslím, že uděláš nejlíp, když uděláš všechno proto, abys rodičům nedělala starosti. Nám se dcera taky snažila pomoct, začala roznášet letáky, ale pak kvůli tomu nestíhala další věci, které byly potřeba a vyvrcholilo to tím, že zapomněla povolit odpad, když ve spěchu dávala prádlo do pračky, což vedlo k tomu, že se nám pračka rozbila a my si ještě museli vypůjčit na její opravu (konkrétně to byla tahle rychlá půjčka - https://homepujcka.cz/druhy-pujcek/rychla-pujcka/ ). Pokud se budeš dobře učit a pomáhat rodičům tam, kde potřebují, tak určitě uděláš to nejlepší, co můžeš.

  • donalabuznice29.3.2019 18:55

    Ahoj, je hezké že chceš rodičům pomoct. Ty toho však asi moc nezmůžeš, možná by jsi mamince mohla zkusit doporučit nějakou půjčku, která by jí s finanční situací mohla pomoct. Třeba tady ji máš dokonce bez doložení příjmu: https://www.bezvamoney.cz/pujcky-bez-dolozeni-prijmu/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist