Jaký mobil koupit dceře k Vánocům

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378669 6.12.2017 22:27

Ahoj... je to divný se ptát tady, ale fakt nevim :D
Moje 14ti letá dcera už od prázdnin škemrá o nový mobil... Mele furt o iPhonu a atd.. Probém je takový, že nemáme moc peněz. Doma uklízí, luxuje, stírá (ano, jen aby bylo vidět, že je hodná a zaslouží si ho). Nevím, jestli koupit nějaký iPhone ze slevy, nebo Xiaomi, nebo ji dát jen peníze, aby si ho koupila sama (přijde mi blbé, aby můj syn dostal dárky a ona jen obálku)

Prosím pomocte mi :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, můj názor je ten, že ve 14 letech nepotřebuje drahý iPhone - starý model asi chtít nebude, a nový je fakt strašná pálka. Navíc pokud nemáte moc peněz tak to snad jasně musí pochopit, případně si sama přidat z nějaké brigády. Na Xiaomi bych se taky vykašlala, já těmhle podřadným značkám fakt nevěřím, mam pár zkušeností a vždycky je to telefon tak na rok, než s ním začnou být problémy, navíc se s nimi špatně pracuje, barvy jsou hrozné a tak. Ale mám pro tebe super alternativu :) Mám telefon teď zhruba 3/4 roku, a poměr cena kvalita je naprosto úžasný. Koukni na Samsung Galaxy J5 (J530, model z roku 2017). Vypadá tvarem jako iPhone, skvěle se ovládá, má super barvy i foťák, baterie mi vydrží občas i 3 dny a to jsem na něm pořád, navíc je to kvalitní značka, já jsem na něm nenašla nic, na co bych si mohla stěžovat. A cena je míň než 5000 Kč. Kamarádka je ujetá na iPhone a z tohohle telefonu taky byla nadšená, když stejný model dostala jako služební telefon v práci:-)

  • Ja bych uz iphone nevymenila za nic.
    Dceri bych kdyz uz tak poridila iphone 5c. Je plastovy a neni tak drahy jako ostatni... Popr. Bazarovy 5s,SE aj., obyc iphone 5 nekupuj.

  • whitehorse17.12.2017 7:34

    než pořizovat předražení iPhone, který je dost háklivý na zacházení (spadne a je hnedka rozbité sklo), tak klidně ten Xiomi. Dcera má Xiomi Redmi 4x a naprostá spokojenost. od jejího otce v práci kolega ho taky vychvaloval (a ten se v nich vyzná), manžel taky má. Jsou to velmi dobré telefony za velmi dobré ceny. porovníní snese v pohodě i se zde zmíněným Samsungem, který není zase taková extra třída v poměru cena/výkon.
    s bazarovým telefonem bych byla opatrná - nikdy totiž nevíš, jak se k němu původní majitel choval, kolikrát mu spadnul a co se mohlo uvnitř pohnout a bdue to držet jen krátkou chvilku než telefon odejde úplně.

  • Jako obálku bych ji určitě nedávala, z toho by byla zklamaná, ale koupila bych ji levnější telefon, ten iphone mi přijde drahý na tak malou holku..

  • ¨Myslím, že čtrnáctiletá holka iPhone nepotřebuje. Úplně jí postačí nějaký lepší Samsung nebo Xiaomi do deseti tisíc. Mimochodem, kdyby vám peníze nevycházely, tak by se mohla hodit menší půjčka. Já nedávno taky potřebovala na mobil a vybrala jsem si tu: https://www.hyperfinance.cz/pujcky/pujcka-10000/ :)

  • novaklen135.5.2022 22:10

    No, naše starší dcera je jen o rok starší a letos jsem jí teda po dlouhém naléhání z její strany ten iPhone koupila. Samozřejmě ale ne ten nejnovější, to bych si dovolit nemohla. Nakonec jsem jí koupila starší repasovaný. I tak byl ale docela drahý, tak jsem jí k němu pro jistotu rovnou sehnala i takový odolný kryt z https://www.ipouzdro.cz/ Sama mám na telefonu podobný a mám s ním dobrou zkušenost. Telefon totiž opravdu dokáže ochránit.

  • MagdaRadilka814.3. 21:29

    Podle mě je iPhone jen předražený mobil. Udělá stejnou službu jako Xiaomi a jiný. Jen platíš tu značku. My jsme koupili dceři vloni k Vánocům Motorola Moto G54 z https://www.f-mobil.cz/mobilni-telefony__internet-v-mobilu_5g a je z něj nadšená. A to podotýkám, že taky původně chtěla iPhone, ale ten jsme hned zavrhli. Na ten ať si šetří sama peníze.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 476 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist