Píchání v podbřišku, jako příznak první menstruace?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176120 25.8.2016 23:26

Ahoj, je mi dvanáct a třičtvrtě. Mám strach, že dostanu první menstruaci někdy ve škole. A já tam jen jednu kamarádku a ostatní by se mi smáli. Ale nechci to moc říkat mamce, že mám strach. Dneska, když jsem šla domů, tak mě začalo strašně píchat v podbřišku. Je to známka první menstruace? A jak to mam říct mamce že se bojim? Děkuju předem. :(

  • 27.08.2016 13:45:21 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 27.08.2016 13:45:21 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • trinetka26.8.2016 7:14

    Jak ti uz radí holky, nos nahradni spodni pradlo a vlozku, ale za sebe ti muzu rict, ze moje prvni ms bylo jen takove spineni, ze to bylo jen v kalhotkach. Zadne drama, takze bych teoreticky nepotrebovala ani prevlikat, pokud by to nebylo nechutne.. Ja na to teda prisla az vecer doma, ze se uz zacina neco dit.

  • Michalla26.8.2016 6:55

    Ahoj,
    tak zaprvé menstruace není nic, proč by ses měla stydět. Je to naprosto normální a patří to k životu každé ženy. Je to známka toho, že ti začínají fungovat hormony a vaječníky. Měla bys nosit vložky v batůžku nebo kabele když někam jdeš. Nejlepší jsou samostatně baléné. Ve škole je šoupneš do kapsy a můžeš jít normálně na záchod, kde vše zvládneš a použitou zase zabalíš a vyhodíš do koše. Jistě tam na záchodech aspoň jeden máte. Holky přece nemusí nic vědět. Nebudeš se jim svěřovat, že jsi to dostala. Vůbec se toho neboj a mamce nemusíš říkat, že se bojíš aby se ti holky nesmály, toho se bát nemusíš. Ale určitě si s mamkou promluv, stejně ti vložky bude kupovat a poradí ti. A píchání v podbřišku může být známka blížící se menstruace, ale také nemusí, může to mít více příčin. Tak hlavu vzhůru.

  • Rutoslavka26.8.2016 7:25

    Ja si spíš myslím, že slečna má strach, že když tu menstruaci dostane ve škole, tak bude mit flek na oblečení, kvůli kterému by se ji spolužáci smáli než, že by se styděla, že ji vůbec dostane nebo se pletu? ;-) Na to mám 1 radu. Vůbec se toho neboj, určitě menstruaci zpozorujes dříve, než se ti krev dostane na oblečení. ;-) první se totiž začne odchlipovat sliznice, takže když půjdeš na wc, uvidíš na kalhotách takové černé jakoby vlásky a to pro tebe bude signál, vytáhnout z batohu vložku, něco se děje a bude stačit třeba jen slipovka. ;-) Jasně červená krev, tzn., že menstruace se spustí naplno je až tak 2. den. Já se taky tak bála a nakonec jsem ji dostala v sobotu ráno doma..;-) Jo a předpokládám, že se snad žádné z nás nestalo, že by žena ve škole/ v práci neprotekla na oblečení, to je sice nepříjemné, ale v tomhle jsou holky solidární, takže, když se to stane, spíš chtěji pomoci než, že by se smály. A kluci maji taky doma mámy, ségry..;-) Takže ani toho se neboj..;-)

  • zlzl26.8.2016 6:51

    Ahoj,
    strach mít vůbec nemusíš. Je to zcela normální. A kdyby snad ve škole, nos sebou pro jistotu i třeba malou slipovou vložku a náhradní kalhotky v batůžku. Třeba v nějaké etuice. Budeš připravená a tím padem i klidná. :-);-) nic tě nezaskočí.

  • terryk26.8.2016 8:59

    Můžeš být úplně v klidu, co vím různé od holek, první ms je většinou jen takove špinění. Takže rozhodně nehrozí, že by z tebe vychrstla krev a všichni by to viděli. Jak už psaly holky, nos s sebou vložku a náhradní kalhotky a v případě nouze použij:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist