Čočkové sušenky

Ingredience:

½ hrnku změklého másla,
1 ½ hrnku mouky z červené čočky
¾ hrnku třtinového cukru
1 kávová lžička vanilky,
¼ kávové lžičky kypřícího prášku
špetka soli
1/8 kávové lžičky sody na pečení,
1 vejce
1 hrnek hořké čokolády

Porce: 10 | Doba pečení: 10 minut | Teplota: 170 °C

Postup:

Předehřejeme si troubu na 175 °C, plech vyložíme pečícím papírem. Do mixéru vložíme máslo a cukr a mixujeme, dokud nevznikne pěna, asi 5 minut. Přidáme vejce a opět chvíli mixujeme, dokud se ingredience nespojí. Vmícháme vanilku. Přidáme polovinu rozpuštěné, ale vychladlé čokolády a opět mixujeme.
Mouku, kypřící prášek, sodu a sůl prosejeme a pomalu přimícháme do směsi. Až bude směs kompaktní, přimícháme zbytek čokolády nasekané na kousky. Nabereme si těsto a vytvoříme z něj kuličku, kterou mírně stlačíme. Takto připravené sušenky pečeme 8 až 10 minut. Před sundáním sušenek z plechu je necháme vychladnout.

09.03.2018 19:45:28
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.