Věk dítěte a vhodný typ kočárku

Děti rostou jako z vody, čemuž musí odpovídat nejen vhodné složení stravy nebo typ hraček, ale v neposlední řadě rovněž kočárek. Přibližme si tedy pro úplnost, jaké typy dětského kočárku se hodí v tom kterém věku.

Ondalek.cz

Kvalitní kočárek – spokojené děti i rodiče

Kočárky musí dětem přinášet naprosté pohodlí, a to v každém věku. Samozřejmě že pro novorozence je vhodný jiný typ kočárku než pro dítě, které už objevuje svět na vlastních nohách. Jaké varianty dětských kočárků jsou tedy vhodné pro konkrétní období života?

  • Novorozenec: pro nejmladší miminka jsou určeny hluboké kočárky, v nichž mají dostatek prostoru i pohodlí a samozřejmě jsou aktuálně vytvářeny také s maximálním možným komfortem pro rodiče. Budete tedy spokojena Vy i miminko.
  • Když dítě umí sedět: v tomto věku (zhruba od šestého měsíce života) přicházejí na řadu sportovní kočárky, které dětem poskytují dokonalý přehled o dění kolem. Zajímavou alternativu ovšem představují kombinované kočárky, které snoubí tuto a předchozí variantu.
  • Když dítě umí chodit: každý rodič má nepochybně radost, když jeho potomek udělá první krůčky. V takovém případě už je kočárek potřeba jen občas. Ideální jsou proto tzv. golfky neboli golfové kočárky, jež můžete lehce složit a následně nést.
  • Kočárky pro dvojčata: někteří rodiče mají to štěstí, že se jim narodí hned dvě děti najednou. Existuje tedy rovněž pestrý sortiment kočárků pro dvojčata. A samozřejmě platí, že si lze pořídit i golfky pro dvojčata, když už umí obě děti chodit po svých.
  • Doplňky ke kočárkům: na závěr se ještě v krátkosti zaměřme na nejrůznější doplňky. Můžeme kupříkladu jmenovat zavinovačky či fusaky do kočárků, existuje jich ovšem daleko více. Ty všechny, stejně jako kvalitní dětské kočárky přitom naleznete v e-shopu Ondalek.cz.

Nejlepší rádkyně

Aktivita na WomenZone

TOPlist