přibírání v 7.TT

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395147 15.10.2018 18:24

Holky,
můžu se zeptat, je normální, abych v 7. TT měla už 1,5 kg nahoře? =( Nebo to je tím, že jsem se prostě přestala hýbat a hlavně jsem přestala náhle kouřit. Měla jste to taky tak některá? Bojím se, abych nenabrala přes 20 kilo, už takhle mám nadváhu=( Dá se to nějak uhlídat, abych po zbytek těhotenství už tolik nepřibírala?
Prosím poraďte, mám z toho depresi..=(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • OveckaVeru15.10.2018 18:37

    V prvni rade se s prominutim vyser na deprese kvuli takove veci - skodi to miminku. Jsou horsi veci nez pribirani.;-)
    Dalsi vec je ze klidne by to mohlo byt i z toho ze jsi prestala kourit. Kazdopadne se vyhybat rceni ,,jist za dva,, a trochu se kontrolovat a neprezirat se :D ;-)

  • pokud se budeš stravovat s rozumem a nebudeš se cpát vším možným a nemožným, tak určité "zbrždění" nabírání kg ovlivnit můžeš, ale každý nabíráme jinak.
    ten kdo má už před těhotenstvím nadváhu tak by neměl nabrat více než 9kg (v případě obezity ještě méně), kdo je normální postavy tak nabírá 10-15kg, a štíhlá žena může nabrat až 20kg a pořád je to ok.
    takže jak bylo řečeno - jez za dva v případě těhotenství neplatí, ale dbát na pravidelnou stravu bohatou na ovoce a zeleninu (=vitamíny). rozhodně ale nejsou na místě nějaké diety z důvodu "abych nepřibrala". nějakou váhu tvoří dítě, nějakou zvětšená děloha, plodová voda, placenta a taky větší množství krve a zadržení vody.
    u mně v prvním těhotenství 20kg, ve druhém 8kg. v obou sem skončila na téměř stejné koncové váze :D

  • Ahoj, a nepřibíráš i před ms? Já mám před ms klidně i 2 kg nahoře, takže ta 2 kg mi okamžitě naskočila i po otěhotnění. Jinak - částečně se to uhlídat dá, ale z mojí zkušenosti a když se rozhlídnu po okolí, tak to přibírání si tělo řídí z velké části samo. Já přibrala s prvním dítětem 12 kg za celé těhotenství, teď jsem těhotná podruhé, jsem ve 35 tt a už mám skoro 10 kg nahoře - při chuti jsem, ale neřekla bych, že se nějak přejídám nebo nezřízeně cpu sladkostmi - dokonce bych řekla, že při dceři jsem jedla víc. Takže - hlídat si s rozumem stravu ano, ale zas neblbnout kvůli každému přibranému kg - mj. může tělo zadržovat vodu . jsou takové, co pak v porodnici nechají 15 kg - a v tom kolotoči po porodu stejně většina žen zhubne (já se dostala na 5 kg pod svou původní váhu).

  • Petra3515.10.2018 20:50

    Já jsem během prvních 2-3 měsíců přibrala asi 5 kilo

  • petulinkaa1315.10.2018 21:20

    No,v tehotenstvi to neovlivnis,v prvnim tehotenstvi jsem pribirala pomalu,celkem 12kg za to v druhym jeste nez jsem se dostala na gyndu na potvrzeni jsem mela 5kg nahore :-D celkem 22kg :-D a paradox je,ze v prvnim tehu jsem mohla jist vsechno a jedla a v druhym kdy jsem pribirala hodne jsem toho hoooodne nemohla,zezacatku mohla jen zeleninu,ovoce a od 4 mesioce zhruba jsem nemohla ani ovoce,zeleninu - zvracela jsem to a po celou dobu tehotenstvi pouze perlivou matonku ze sklenene lahve! takze bud v klidu,uzivej si tehotenstvi a neres vahu,jsou zensky co nepriberou skoro nic a jine klidne 30kg,dulezite je,aby si byla ok a miminko taky :-)

  • sono217.10.2018 14:15

    Je. Ale nemalo by to tak byť.
    Známa mala na konci tehu plus 25 kilov. Vyzerala ako veľryba. Odporúčam Veľa pohybu. Fakt neposlúchať chute, ak nejaké máš. Jesť zdravo A absolútne bez sladkosti. Lebo. Naberie sa ľahko ale dáva dole ťažko. Ja som pribrala od 4 mesiaca čo kilo, neskôr troška viac dokopy 16 ale bez námahy boli po pôrode za 2 mesiace preč. Je ale pravda, že mi chutili fakt len normálne veci, žiadne sladké, jedla som totálne pravidelne medzi tým nič. Robila do 8 mesiaca a nebola zavodnena. Aj voda môže byť problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 495 odpovědí a 409 688 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist