masáž hráze

Otázku položila: petulinkaa13 29.10.2012 19:04

Holky co si myslíte o masáži hráze? může pomoct proti nastřihnutí? a jaký olejíček je na to nejlepší?

jen se ujistím,masíruje se tak,že ukazovackem a prostředníčkem se tlačí na spodní stenu smer dolu a dopredu ze? jsem někde četla :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Manžel masíroval jako divý :D a jsem bez nástřihu, ale používala jsem i balonek epino, tak nevím co pomohlo a jestli vůbec něco doopravdy pomáhá.... ale mě to pomohlo minimálně na psychiku :) Olejíček už si nepamatuju, zkusím kouknout, jestli tu mám někde ještě zbytek a případně doplním ;)

  • Peti, u tebe je ještě brzo a řeší se to ted i v otázce o dvě níže - kosmetika v těhu :-)

  • Martasek8929.10.2012 19:27

    Nevím, zda to pomůže, či ne, my masírovali méně, tedy jen párkrát a to olejíčkem Masáž hráze od Saloosu :)

  • Peti, my taky masírujem (Saloos - Masáž hráze) a šla jsem i do Epina....a teď to bude k ničemu :-( plánovaný císařský řez. Ale určo masíruj, pomáhá to hodně i psychicky a pak si můžeš říct, že jsi pro sebe i malé udělala, co jsi mohla.

  • nám zdravotní sestra na otevřených dveřích říkala, jak porodní asistentka masírovala pravidelně svou sestru a že stejně nástřih měla, že prý to nejde moc ovlivnit,... :-( no já to tam na základě toho moc nemasírovala a nástřih jsem měla, asi je to o tom jak to tam máš "ustavené" ale prý se to lépe hojí, když už

  • Já masírovat chtěla, pořídila jsem si olejíček od Weledy, ale prostě jsem si na hráz ke konci těhu už nedosáhla, tak abych mohla podle návodu masírovat, a můj muž na tyhle věci není, takže jsem si olejíčkem mazala břich, krásně voní. No a výsledkem je, že jsem nastřižená ani natržená nebyla :-)

  • v ne málo porodnicích nasřhávají všechny prvorodičky automaticky. Teď už snad všude berou poroddní plány, tak by to mohlo jít porodním plánem ovlivnit. Já to jako bod měla při druhém porodu a nechali mě přirozeně natrhnout, nestřihali mě a oporoti nástřihu (který mi byl automaticky jako prvorodičce proveden) to vůbec nebolelo, nedělalo žádné problémy a mohla jsem hned po porodu sedět (po nástřihu mě to trápilo dlouho). Jinak to je tak, že nemusíš masírovat a nemusíš se ani natrhnout (třetí porod jsem měla konečně bez poranění i bez masírování :-)) a nebo naopak, ale určitě je větší šance, že poranění nebude takové, dost to ale i podle mě návisí na porodní poloze a postupu-rychlosti porodu, či případné pomoci porodní asistentky v chránení hráze-tedy v případě, že se vyhneš rutinním postupům.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist